В Україні постала проблема нестачі житла. Зараз українцям необхідно близько одного мільярда квадратних метрів. Якщо темпи будівництва будуть такими, як зараз, то на розв'язання цієї проблеми потрібно буде не менше 70 років.

Про це в інтерв'ю розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, пише видання "Хвиля".

"Якщо ми щороку будуємо близько 15 млн кв. метрів житла, а потрібен мільярд, то для задоволення всієї потреби теперішніми темпами нам потрібно буде ще близько 70 років. А ще потрібно врахувати старіння наявного житла і комунікацій", - сказав Парцхаладзе.

нерухомість
нерухомість

Чиновник порівняв середній показник житлової площі, що припадає на українця з європейським показником. Виявилося, що на одного українця припадає 23 кв.м житла, тоді як на європейця — близько 50 кв.м. Окрім для такого обрахунку важливо оцінити рівень доходів громадян.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Якщо буде рости рівень доходів населення, буде зростати й рівень продажів житла. Багато в чому цьому сприятимуть такі інструменти, як іпотека, орендне житло, лізинг. Тому важливо, щоб ці інструменти розвивалися", - пояснив заступник міністра.

нерухомість
нерухомість

Лев Парцхаладзе також додав, що сподівається на те, що в Україні зароблять механізми, які будуть сприяти підвищенню платоспроможності на житло.

Раніше ми писали, що Кабінет міністрів схвалив нову програму надання житла в лізинг поліцейським та рятувальникам. Для цих категорій громадян діятимуть пільгові умови – частину вартості квартири оплатить держава. Хто ще може вигідно придбати житло та в чому переваги квартири у лізинг в порівнянні з кредитами.

Нагадаємо, хто першим отримає надбавку та як зростуть виплати до кінця року.

Як повідомляв "Знай.ua", експерт розповів, чому нерухомість в Україні стала дорожчати: всього три фактори.

Також "Знай.ua" писав, що накопичувальна пенсія в Україні, як забезпечити собі гідне існування і не прогадати.