Окружний адміністративний суд Києва скасував обмеження Кабінету міністрів по монетизації пільг на проїзд. Про це повідомляє прес-службу суду.

Як відомо, позивач подав до суду з вимогою скасувати обмеження на 30 поїздок на місяць. У пункті порядку Кабінету міністрів було зазначено, що розмір щомісячної готівкової виплати визначається так: середня вартість проїзду в міському комунальному транспорті у області (або Києві) на 30. У суді позивач посилався на те, що ці пункти обмежують його право на пільговий проїзд саме 30-ма безкоштовними поїздками.

Суд визнав протиправними та недійсними зазначені пункти порядку монетизації пільг на проїзд, затвердженого відповідною постановою Кабміну. Рішення може бути оскаржене в апеляційній інстанції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше повідомлялося, що другу частину одноразової доплати до пенсії у розмірі 1205 гривень українці отримають вже через кілька тижнів.

Про це повідомила заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

Як пояснили українцям, одноразову доплату до пенсії у сумі 2410,17 грн отримають ті громадяни, які отримують пенсії, призначені відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", мають повний страховий стаж (35 років чоловіки, 30 років — жінки, а для пенсій, призначених до 1 жовтня 2011 року, 25 років чоловіки та 20 років жінки) і у яких розмір пенсії не перевищує суми 1669,20 гривень, що становить 40% від мінімальної заробітної плати 4173 грн.

Нагадаємо, експерт розповів, чому нерухомість в Україні стала дорожчати.

Раніше Знай.uа повідомляв, українцям урочисто пообіцяли "13 пенсію" і пояснили, кому казково пощастить.

Також Знай.uа писав, у Міністерстві соціальної політики України анонсували нововведення для одержувачів субсидій та інших видів соцдопомоги. Це торкнеться дітей війни, чорнобильців, людей з інвалідністю та інших категорій громадян, що мають право на державну пільгу.