Україна піднялася у світовому рейтингу паспортів Henley & Partners за 2019 рік. Так, Україна займає 40 позицію з можливістю подорожувати без віз до 128 країн.

Про це пише видання "Хвиля".

Оновлений рейтинг оприлюднили у вівторок, 26 березня. У ньому врахували зміни в безвізовому режимі країн світу за другий квартал 2019 року.

За три місяці Україна підняла з 41-го на 40 місце. Хоча кількість країни, куди українці можуть поїхати без віз, не змінилася — їх залишилося 128. Такий же показник у Нікарагуа і Тувалу.

паспорт
паспорт

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Найбільші можливості вільного пересування по світу, за даними укладачів рейтингу, дає паспорт Японії, Сінгапуру та Південної Кореї – 189 країн.

Німеччина зайняла 2-е місце з показником 188 країн. Третє місце розділили 5 країн: Данія, Фінляндія, Франція, Італія і Швеція. Великобританія знаходиться на 5-му місці (185 країн без візи), США — на 6-му (184 країни). На останньому місці Індексу знаходяться Афганістан і Ірак з показником 30 безвізових країн.

Число безвізових напрямків для росіян скоротилася на одну країну шляхом змін візового режиму з Оманом, і зараз становить 118 країн. Показники Республіки Білорусь не змінилися - 77 країн з безвізовим режимом. Республіка Молдова піднялася на одну позицію, і зараз займає 45-е місце.

У компанії відзначають також, що за останні 10 років Молдова піднялася в рейтингу на 21 сходинку, Україна — на 22.

Нагадаємо, Україна втратить безвіз з Ізраїлем після Євробачення. Україна можливо скасує безвіз з Ізраїлем.

Як повідомляв "Знай.ua", Польща спростить життя заробітчанам. Польща вирішила трохи спростити процедуру отримання карти поляка, прибравши необхідність знати мову.

Також портал "Знай.ua" писав, що для в'їзду в ЄС українцям доведеться купувати дозвіл. Це буде сприяти підвищенню внутрішньої безпеки.