Віруючі православної церкви в цей день вшановують пам'ять трьох святих з ім'ям Олександр: священномученика Сидського (Памфілійского) і двох серед восьми мучеників Кесарійських. Інші назви свята: «Олександр», «Нікандр».

В цей день основною традицією є похід в ліс, щоб подякувати йому за дари. Ліс давав нашим предкам дичину, ягоди, гриби та лікарські трави. Але вважалося, що в лісі живе багато духів, перед якими треба вибачитися за занепокоєння. Також збирають різні трави для настоїв і зілля. Але в лісі потрібно бути дуже акуратними, тому що вовки в цей час дуже агресивні.

Ще за повір'ям з 27 березня на 28-е сняться віщі сни. Їх бажано запам'ятати, тому що якщо сон був поганим або навіть кошмаром, то потрібно перевернути подушку. Тоді він не виповниться. У деяких снів є свої значення:

  • Якщо приснився ангел – ця людина проживе 100 років;
  • Якщо качали воду – будете багатими;
  • Приснилося, що свиня їсть – до крадіжки;
  • Кашляли уві сні – до здоров'я;
  • Було холодно – простудитесь;
  • Вирішували приклади – буде боліти голова;
  • Якщо уві сні вивихнути руку – втратите дружину;
  • А якщо суп наливали в тарілку – буде застілля.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сьогодні було багато різних обрядів, робили обереги, лікували мігрень і знімали порчу. Обереги повинні були захищати від негараздів і приносити удачу.

Народні прикмети на 28 березня

Щоб позбутися від пристріту, потрібно провести ритуал в дощову погоду, але якщо дощу немає, то потрібно взяти відро з водою з природного джерела. На нього три рази наговорюють:

«Вода-вода, ти пройшла багато верст, багато бачила, багато чула. Може, знаєш, хто слово на мене погане сказав, діло зле зробив, оком окаянним на мене подивився. Прошу тебе, вода, прибери весь негатив з мене».
Потім воду повністю виливають на себе, три рази треба перехреститися і витертися простирадлом. Потім його слід повісити сушитися на вулиці. Так вітер видує з неї всі негаразди. А якщо дощ, то потрібно не відро води на себе виливати, а просто постояти під дощем.

Потім це простирадло потрібно зберігати в затишному місці. Вважається, що ним потрібно утиратися після приходу нехорошої людини, або якщо ви погано себе почуваєте. Потім її перуть у непочатій воді і сушать на відкритому повітрі.

Як повідомляв Знай.ua, стала відома погода на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Нагадаємо, українцям розповіли, що не варто нести в церкву і святити на Великдень.

Як повідомляв "Знай.ua", на Пасху українці відпочиватимуть майже тиждень.

Знай.ua писав про те, що Уляна Супрун дала декілька порад українцям, які дотримуються посту перед Великоднем.