Рис, безсумнівно, є смачним і корисним продуктом харчування, але будьте обережні.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, Національна служба охорони здоров'я США говорить, що вживання в їжу "залишків" рису може викликати харчове отруєння.

Відзначається, що такий ефект відбувається, через те, що сирий рис зачасту містить у своєму складі спори Bacillus cereus, які і здатні викликати харчове отруєння. Відомо, що ці спори здатні викликати токсикоінфекцію у людини.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

При цьому вчені додали, що відповідні бактерії здатні виживати під час термічної обробки. Тому, якщо ви не доїли рис процес розмноження та розповсюдження бактерів почнеться з новою силою. Ось чому вчорашній рис так часто викликає пронос, блювоту і інші проблеми з системою травлення.

Експерти відразу ж додали, що відмовлятись від рису не потрібно, потрібно якнайшвидше покласти його до холодильника та з'їсти при подальшому прийомі їжі, не довше ніж через 24 години.

Варто нагадати, що виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про те, як допомогти дітям у разі хімічного отруєння. Так, на своїй сторінці у Facebook вона написала, що дорослі повинні дотримуватися інструкцій і зберігати побутову хімію подалі від дітей, так як в результаті неуважності дитині може загрожувати небезпека.

"Яскравий дизайн і етикетки різних упаковок з хімічними речовинами приваблюють дітей. У групі ризику-діти від 1 до 3 років, які вже стали досить активними, щоб дістатися до небезпечної рідини. Наслідки від пиття такої речовини залежать від його агресивності, концентрації, кількості, віку дитини і стану здоров'я", - повідомила Супрун.

Нагадаємо, продукти-вбивці, які краще ніколи не тримати вдома.

Як повідомляв "Знай.ua", відома співачка і телеведуча Аліна Астровська зараз важить 60 кг, при зрості 1,75 см. Дівчина каже, що її вага тримається на одному рівні вже три роки та розповіла чому.

Також "Знай.ua" писав, як правило, магазини повертають людям кошти за прострочений товар. Але на цьому все й закінчується. В Україні хочуть ввести окремі штрафи за продаж прострочених товарів. Українцям розповіли, що робити, коли ви виявили на етикетці, що термін придатності закінчився.

НАБУ відновить справи проти корупціонерів Порошенко після перемоги Гриценко