Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про те, як допомогти дітям у разі хімічного отруєння. Так, на своїй сторінці у Facebook вона написала, що дорослі повинні дотримуватися інструкцій і зберігати побутову хімію подалі від дітей, так як в результаті неуважності дитині може загрожувати небезпека.

"Яскравий дизайн і етикетки різних упаковок з хімічними речовинами приваблюють дітей. У групі ризику-діти від 1 до 3 років, які вже стали досить активними, щоб дістатися до небезпечної рідини. Наслідки від пиття такої речовини залежать від його агресивності, концентрації, кількості, віку дитини і стану здоров'я", - повідомила Супрун.

За її словами, майже у кожного українця є вдома 9% оцет, капсули для прання, парфумерія, засоби для манікюру та педикюру, побутові хімічні речовини. Для дітей також є небезпечними сучасні набори для юних хіміків.

Якщо вірити статистиці, щомісяця до лікарні через отруєння потрапляють 15-20 дітей. У них з'являється слинотеча, болі і порушення при ковтанні, набряк слизової оболонки губ, осиплість голосу, млявість, нудота і блювота, відмова від їжі і води, загальна слабкість, підвищення температури тіла, часте і поверхневе дихання. Якщо перераховані вище симптоми були помічені у дитини, то Супрун радить дорослим вжити наступні заходи:

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Негайно викликати "швидку", яка доставить дитину в стаціонар. До приїзду працівників швидкої допомоги потрібно дати дитині склянку води, щоб прополоскати ротову порожнину. Усім дітям, які вживали токсичні рідини, необхідно проведення ендоскопії.

"Хімічні опіки стравоходу - одна з найбільш важких патологій дитячого віку, яка потребує надання невідкладної кваліфікованої допомоги", - попереджає Супрун.

Дуже важливо, щоби цю інформацію побачила кожна сім’я, в якій живе дитина! “Зберігати в недоступному для дітей місці” —...

Geplaatst door Уляна Супрун op Woensdag 27 maart 2019

Нагадаємо, що в Україні планується запровадити кримінальну відповідальність і збільшити штрафи за продаж ліків без рецепту.

Як повідомляв портал Знай.uа, кожен українець може оскаржити неправомірне рішення і отримати компенсацію, якщо його здоров'ю завдали шкоди.

Також портал Знай.uа писав, що Супрун анонсувала масштабні нововведення для українських лікарів і пацієнтів. Скоро всі паперові документи заміняться електронними.