Голова правління громадської організації "Центр громадських свобод" Олександра Матвійчук розповіла, чому правоохоронна реформа, проведена у 2014-2015 роках, так і не запрацювала. Про причини недієвості реформи вона розповіла в інтерв'ю Politeka.

Так, Матвійчук заявила, що головна проблема правоохоронної реформи полягає у тому, що вона так і не завершилася - із 5 структурних підрозділів поліції повністю реформували лише патрульну поліцію.

"В 14-15 році була проголошена правоохоронна реформа: туди прийшли люди, які повірили, що поліція буде реформована, які хотіли стати частиною важливих змін. Що ми маємо зараз: реформа, якщо вона зупиняється - вона відходить назад, а рухатися треба в перед. Це як в "Алісі у зазеркаллі" - для того, щоб навіть лишитися на місці - треба бігти. Поліція складається з 5 структурних підрозділів - патрульна поліція - лише один із цих підрозділів. Що ми мали - ми реформували патрульну поліцію, набрали нових людей. Уявіть, нові патрульні затримали правопорушника - відповідно до нових законів, вони зловили його і відвезли до відділка, у якому, по суті, реформи не відбулося, а там сидить "старий мєнт". Це дуже вдарило по поліції - незавершеність реформи", - заявила Матвійчук.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми писали, що нова реформа поліції ставила собі за мету позбутися від "перевертнів у погонах", але українці вкотре показують, що в даній структурі змінилися тільки форма та назва. Олександр Куницький у соціальних мережах поділився кадрами того, як отримавши хабар і помітивши, що його знімають, співробітник поліції намагався втекти, а потім і зовсім з'їв отримані купюри.

Поліцейський показав неймовірні дива фізичної підготовки, тікаючи від оператора. Українці в коментарях висловили свою думку після побаченого.

Нагадаємо, що поліція вже 2 тижні розшукує Снігову людини: жителі села не на жарт налякані

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що у Харкові силовики зловили путінського недоумка: прибіг з "ДНР" і поперся робити документи

Також портал Знай.ua писав, що співробітник поліції поласував доказом, тікав від свідків швидше за страуса.