У квітні 2019 року в Україні буде 10 вихідних, а школярам подарують додатково ще один - в день після виборів.

Так, учні відпочиватимуть 1 квітня у зв'язку з розташуванням виборчих дільниць у приміщеннях школи. Термін канікул після виборів визначає місцеве самоврядування.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Повідомляється, що всі київські школярі відпочиватимуть 1 квітня. В інших регіонах у більшості випадків подібна ситуація, тільки подекуди вихідні продовжено до 3 квітня з умовою відпрацювання.

Великдень припадає на 28 квітня, тому 29 також вихідний, а робочий день 30 квітня переноситься на 11 травня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Великдень
Великдень

Нагадаємо, в квітні очікується перше істотне весняне підвищення температури в Україні. На травневі ж свята прийде справжня спека. Про це повідомляє народний синоптик Юрій Горбань.

Останні дні березня порадують замерзлих українців теплом до +14 градусів і сонячною погодою без опадів.

погода в Україні
погода в Україні

"Перший тиждень квітня також буде трохи прохолодним, вночі очікується 3…5 градусів тепла, а вдень до +12. І тільки після 8 квітня йде різке підвищення температури до +17… +19 вдень, а на півдні до +21 градуса. Така температура буде триматися до середини квітня, і тільки перед вербною неділею, 14 квітня, і до Великодня, 28 квітня, знову прийде похолодання і сильні вітри", – каже народний синоптик.

погода
погода

Раніше портал писав, що під час кожних виборів в Україні, і президентські-2019, ймовірно, не стануть винятком, виникали проблеми із запрошеннями на виборчу дільницю - багато людей їх просто не отримували. Що робити і куди звертатися у таких випадках, українців поінформувала ЦВК.

вибори в Україні
вибори в Україні

У разі, коли виборець не отримав у визначений законом час запрошення на вибори президента, необхідно перевірити, чи є його ім'я у списках.

Як повідомляв раніше Знай.uа, до старту головної події цієї весни залишається менше двох діб.

Також Знай.uа писав про те, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко офіційно почала свою передвиборну кампанію.