Майбутні вибори президента України, які відбудуться 31 березня, можуть сфальсифікувати досить незвичайним способом.

Про це стало зрозуміло зі слів голови Тернопільської ОДА Степана Барна в Facebook.

Барна показав знімок перснів, в які вбудована шарокая ручка. Такий гаджет потрібний для того, щоб фактично знищувати бюлетені.

За словами чиновника, кожен, хто принесе йому такий перстень, отримає винагороду. Для цього необхідно написати йому в соцмережах.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Степан Барна

Користувачі відзначають, що таким чином можна змінити результати виборів.

"У спостерігачів на очах під час підрахунку голосів один з членів комісії може поставити, наприклад, непомітно ще одну галочку або перекреслити прізвище. Все, бюлетень недійсний", - пише користувачка.

Деякі порівняли подібні технології зі шпигунськими гаджетами.

Варто нагадати, що Експерти в галузі соціологічних досліджень вважають, що факти порушення на виборах 2019 можуть бути немасштабными. Однак, як відомо, в Україні давно навчилися перекладати бюлетені з купки на купку. Давайте дізнаємося, які ще можуть бути види порушень на виборах? Можливо їх виявити і як уникнути? У цій статті ми розповімо про те, які можуть бути грубі порушення на виборах, як з ними боротися і куди звертатися в разі потреби.

Головний "козир" - брудні технології і вкидання компромату

Масові перепалки в соцмережах між користувачами з приводу кандидатів стали прямим наслідком цілого ряду факторів.

"Безумовно, ця виборча компанія відзначена безпрецедентною кількістю застосування брудних технологій, чорнухи, вкидання фейків і компромату. Один з ознак цієї передвиборчої компанії - нагнітання масової істерії, параної, відчаю, сіяння недовір'я. Це само по собі передбачає створення ефекту загального розчарування в тому, що відбувається", - повідомив радник міністра внутрішніх справ Шкіряк.

Нагадаємо, Вибори президента в Україні 2019: чого не можна робити на виборчих дільницях

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Порушення на виборах президента України 2019: як виявити, куди скаржитися і обов'язки виборців

Також Знай.ua" писав про те, що Результат здивує всіх: астролог передбачив результат виборів президента, Україна завмерла в очікуванні