В останню неділю березня українці традиційно переводять стрілки своїх годинників на літній час.

У цьому році "ритуал" відбудеться в ніч з 30 на 31 березня. Стрілки годинника необхідно перевести на годину вперед о 3 годині ранку. Це означає, що українці, з приходом весни, спатимуть на годину менше. Але є і хороші новини - день стане набагато довшим.

Варто відзначити, що порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року № 509: час другого годинного поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на 1:00 вперед і в останню неділю жовтня о 4:00 на 1:00 назад.

Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, що в суботу, 30 квітня, прямо перед виборами президента в Україні, вимкнеться світло. Вся справа в тому, що саме в цей день о 20.30 за Київським часом, жителі Землі з року в рік на годину вимикають світло для збереження планети.

Акцію розпочав 12 років тому Всесвітній фонд природи WWF в Австралії. Її мета - привернути увагу до проблеми зміни клімату. Через рік ця ідея поширилася по планеті, в ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. В Україну акція прийшла в 2009 році.

Раніше ми писали, що потепління в Україні продовжиться і в суботу, а сонячна погода ще більше цьому посприяє. Навіть вночі практично у всіх областях температура буде вище нуля. Винятком стане лише Південь. Опадів не буде, а вітер помірний північно-західний.

На Заході по всіх областях суха погода, мінлива хмарність. Потеплішає і вдень, і вночі. Температура в західних областях вдень від +12 до +15 градусів, тепліше в Закарпатській та Волинській областях, а вночі від +2 до+6 градусів. Вітер 5-10 м/с північно-західний.

погода в Україні
погода в Україні

Нагадаємо, парламент скасував перехід на літній час. Відповідне рішення підтримали 410 депутатів.

Як повідомляв Знай.ua, Україна переходить на літній час. Засипати слід вже за літнім часом.

Також Знай.ua писав, що синоптик розповіла, коли весняне сонце остаточно викине зиму з України.