За словами психологів, є одне просте і важливе правило, як спілкуватися з дитиною.

Воно називається "правило трьох хвилин".

Полягає воно в тому, що завжди необхідно зустрічати дитину з тією ж радістю, з якою ви зустрічаєте товариша, якого не бачили впродовж багатьох років. Абсолютно неважливо – чи ви повернулися з півгодинного походу в магазин, прийшли з роботи або довгого відрядження.

Як правило, все, з чим вами хоче поділитися дитина, вона видає в перші хвилини зустрічі. Саме тому так важливо не упустити цей час.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Багато батьків виконують правило трьох хвилин на інтуїтивному рівні. Приміром, коли вони забирають дитину з школи, то завжди присідають на рівні його очей, обіймають і кажуть, що сильно скучили.

У той же час, інші батьки просто-напросто хапають дитину за руку і з криком «пішли» далі базікають по телефону.

Як тільки ви прийшли з роботи, відразу ж зверніть свою увагу на дитину. Роззувшись, зразу біжіть до неї. У вашому запасі всього кілька хвилин, щоб провести з ним час, розпитати про минулий день і вислухати відповіді.

А потім можете поїсти або подивитися новини. Якщо ви не приділите дитині цієї уваги, вона буде ходити за вами весь вечір, вимагаючи спілкування, уваги і любові.

Головне – це не те, як довго ви з нею спілкуєтеся, а емоційна складова!

Іноді й кількох хвилин вистачить для душевної бесіди. Це може бути корисніше, ніж цілий день, проведений разом, якщо ви подумки десь в іншому місці, а не з дитиною.

За останніми даними, українці виділяють на спілкування зі своїми дітьми максимум 1,5 години на тиждень.

Те, що ми постійно зайняті своїми клопотами, точно не зробить наших дітей щасливими, нехай нам здається, що ми це робимо заради їхнього ж блага.

Дітям потрібне спілкування і власний життєвий приклад.

Але для батьків і дітей вираз «спільне дозвілля» має різне значення.

Для дорослих вистачає, щоб діти просто знаходилися поруч, коли вони клопочуться по будинку або йдуть в магазин.

А для дітей під спільним проведенням часу мається на увазі зоровий контакт, коли батьки сідають поруч, відкладають мобільні телефони, перестають думати про свої дорослі справи і ні на що не відволікаються.

Безумовно, батьки не завжди можуть знайти час, щоб пограти з дітьми, але коли такий час є, необхідно зробити все, що побажає дитина. Не пропонуйте їй свої варіанти розваг. Дитина не буде з вами відкритою, якщо відчує, що під час спілкування ви думаєте про щось інше.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як виховувати дівчаток: три обов'язкові речі на кожен день

Як раніше повідомляв "Знай.ua", "Все йде з дитинства": Фреймут розкрила секрет ідеального батька

Також Знай.ua" писав про те, що Доктор Комаровський назвав 5 правил ідеальних батьків: запам'ятайте, а краще запишіть