Кабінет міністрів збирається урізати розмір державної допомоги на оплату компослуг. Так, субсидія може зменшитись у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплатні.

Про це повідомляє Politeka.

Міністр Рева розповів, що на данний момент величезна кількість домогосподарств з субсидіями платять доволі незначну суму з власної кишені у порівнянні із загальним доходом.

"В даний момент домогосподарства з субсидіями платять в середньому менше 10% свого сукупного доходу, що є занадто низьким показником у порівнянні з країнами Європи", - підкреслив Рева.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Міністр додав, що уряд має намір змінити не формулу розрахунку субсидії, а розрахункові одиниці у ній. За словами чиновника такі зміни приведуть до того, що дохід її отримувача буде більш вагомим при визначення розміру субсидії.

"Формулу ми міняти не будемо. А ось розрахункові одиниці ми, звичайно, змінимо. Як? Щоб кожна сім'я платила в розмірі 12-15% свого доходу", - сказав Рева.

Крім того він відзначив, що до кінця поточного року через збільшення мінімальної зарплати уряд перегляне умови отримання субсидій.

Варто нагадати, що україням доведеться скоро віддавати цілих 10% від своєї зарплати на другий рівень пенсійного забезпечення. Відповідний законопроект збираються ухвалити до 2023 року.

Відомо, що зібрані кошти керуючі компанії будуть інвестувати в акції та цінні папери, а після того, як громадянин вийде на заслужений відпочинок, тоді й отримає другу виплату.

Нагадаємо, заступника голови КМДА Петра Пантелєєва розповів, що у Києві припинять подачу тепла, коли середня температура повітря досягне +8 градусів протягом трьох судів.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні запрацював новий закон "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання", який у народі прозвали "законом про прописку".Стало відомо, як тепер повинна проходити процедура реєстрації, а також за що можуть оштрафувати кожного українця.

Також "Знай.ua" писав, що Кабінет міністрів ухвалив новий проект, який дозволить співробітникам не виходити на роботу, якщо йому затримують виплати.Так, затримка зарплатні на 15 або більше діб дозволяє не виконувати свої обов'язки.

Дивіться: Вибори президента України 2019. Куди поділись 45 мільйонів допомоги від ЄС