Багато українців вже зраділи тому, що з'явилася можливість накопичувати пенсійні виплати проте, експерти заявили, що поки зарано радіти. Так, примусове накопичення пенсій може обернуться масштабною аферою.

Про це заявив політолог Кирило Молчанов в коментарі для українських ЗМІ.

"Пенсійна реформа проводитися з тією метою, щоб українці перейшли на накопичувальну систему, що дуже розвинено в західних країнах. Однак, як це працюватиме в Україні, поки незрозуміло, тому примусове накопичення пенсій може закінчитися масштабною аферою. Українці ризикують залишитися без грошей і пенсій", - розповів Молчанов.

Підвищення пенсій
Підвищення пенсій

Він уточнив, що для примусового накопичення пенсій буде створено державний банк, який може розоритися, або з нього виведуть гроші.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Українці можуть відкладати гроші десятиліттями, а у випадку банкрутства банку всі їх накопичення просто зникнуть", - резюмував Молчанов.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Варто нагадати той факт, що Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) завершила роботу над проектом закону, який дасть старт масштабній пенсійній реформі. Як тільки документ затвердять нардепи, українці почнуть збирати собі на виплати самі, щомісяця віддаючи на рахунки приватних пенсійних фондів до 10% від заробленого. Правда, аж ніяк не добровільно. Про це повідомила прес-служба відомства 27 березня 2019 року.

Варто нагадати, що виплати українських страхових компаній за полісами автоцивілки не відповідають сучасним вимогам. Крім того, вони істотно нижче європейських показників. Для того, щоб відповідати європейським стандартам, страхові виплати мають становити 1 мільйон євро на одного потерпілого або пошкоджене авто.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вже у квітні українські пенсіонери отримають другу частину одноразової виплати. Її розмір становить 1205 гривень.

Нагадаємо, Гройсман дав, Рева забрав: нова мінімалка завдасть нищівного удару по субсидіях.

Як повідомляв Знай.uа "Що за бардак?!": пенсіонери взяли штурмом" виборчу дільницю, відео.

Знай.uа писав, монетизація субсидій повністю змінила правила гри: як тепер оплачувати комуналку.