У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті святителя Кирила Катанского (Сицилійського), єпископа. Руський народ, як часто буває, переінакшив ім'я святителя на свій лад, вклавши в нього новий сенс. Говорили, що день Катаника — остання можливість покататися на санках з гір талого снігу. Інші назви свята: «Кирило», «День Кирила Качальника», «Качальник», «Колодезниця».

Народні прикмети на 3 квітня

Наші предки вважали, що сьогодні вже можна міняти взуття з зимового на більш легке, але потрібно бути обережніше, щоб не захворіти. Раніше від лихоманки захищалися гарячим вугіллям і золою, які загортали у тканину прикладали до хворого місця. Але в наш час є більш дієві способи: краще харчуйтеся, займайтеся спортом, пийте вітаміни і постарайтеся не одягатися так, щоб вам було жарко.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Також потрібно в цей час частіше ходити в баню, а на вулицю виходити без шапки, вважається, що тоді хвороба не причепиться. Але більше слухайте свій організм, якщо вам холодно, не варто одягатися занадто легко.

Є ще один дієвий спосіб від застуди з підвищеною температурою. Потрібно переодягнутися у вивернути задом наперед одяг. Наші предки навіть намагалися обманювати хвороби, наприклад, писали на хаті «Нікого немає вдома» або на ланцюжок з натільним хрестом прив'язували папірці з молитвами.

Також не варто забувати, що зараз ще триває Великий піст, потрібно бути добрішими, смиреннішими, дотримуватися заборони в їжі і більше турбуватися про власне душевне здоров'я.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.