У травні субсидії для 3 мільйонів домогосподарств автоматично переназначать на наступний рік. Готівкову субсидію отримають родини, у яких станом на травень-червень не буде заборгованості за комунальні послуги.

Цю інформацію повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики, передає "Хвиля".

"Щорічно в травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. В цьому році автоматичне перепризначення субсидій буде стосуватися трьох мільйонів домогосподарств. Іншим потрібно буде оновити заяву та декларацію про доходи". йдеться в повідомленні

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Через Пенсійний фонд і акціонерне товариство "Україна" допомогу готівкою отримають пенсіонери, решта - через Державний Ощадний банк.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Якщо у сім'ї станом на травень-червень буде заборгованість за комунальні послуги, її переведуть на безготівкову монетизацію.

Річну субсидію будуть розраховувати на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року, допомога на опалювальний сезон 2019-2020 років — на основі доходів 1-2 кварталів 2019 року.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

У травні необхідно буде звернутися в управління соціального захисту населення з заявою та декларацією про доходи:

  • орендарям житла;
  • внутрішньо переміщеним особам;
  • родинам, яким субсидія була призначена не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживаючих у приміщенні осіб.

Крім того, повторно з документами в управління соцзахисту повинні звернутися сім'ї, де є непрацюючі громадяни працездатного віку, у яких відсутні доходи, або вони менше мінімальної заробітної плати, і тим сім'ям, у складі яких відбулися зміни протягом останнього року.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Мінсоцполітики не планує змінювати критерії для призначення житлових субсидій та не прогнозує суттєве зменшення кількості субсидіантов в 2019-2020 роках.

Нагадаємо, що українцям дозволять законно прогуляти роботу.

Раніше "Знай.ua" писав, що в квітні в житті українців багато чого зміниться — від нового президента до підвищення соціальних стандартів. Чого ще чекати другого місяця весни?

Також "Знай.uа" повідомляв про те, що робити, щоб не втратити субсидію: як не припуститися фатальної помилки на старті монетизації.