НАК "Нафтогаз України" виконав розпорядження Кабінету міністрів і знизив ціну на газ для населення з квітня 2019 року з 8,55 грн за куб. до 8,38 грн за куб., тобто на 17 копійок за куб.

ціна на газ
ціна на газ

Цю інформацію повідомили у прес-службі компанії "Нафтогаз".

газ
газ

"Ми вже виконали сьогоднішнє доручення прем'єр-міністра і з 1 квітня продаємо газ населенню за ціною нижче 8,55 грн". зазначили в НАК

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

ціна на газ
ціна на газ

Нагадаємо, з моменту введення субсидій українським урядом, ця державна допомога зовсім не покращила життя більшості українців, а, навпаки, викликала ще більше недовіри до влади та безліч суперечок.

Так, вже починаючи з квітня 2019 на громадян чекає новий перерахунок субсидій. Субсидіанти, які раніше могли розраховувати на державну допомогу на оплату комполуг, можуть про неї забути, принаймні половина українців.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Допомога для тих, хто залишиться просто буде зменшена. Згідно нових правил перерахунку субсидії не будуть враховувати опалення, а також в розрахунок візьмуть реальний рівень доходу громадян.

Однією з основних проблем субсидії є той факт, що українці, які не отримують матеріальну допомогу від держави, витрачають менше комунальних послуг, тобто економлять. До такої економії уряд прагне спонукати всіх.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Раніше портал писав, з березня в Україні почали виплачувати субсидію "живими грошима". Вже в лютому субсидіантам не вказали суму субсидій у платіжках за газ. Отримувачі субсидій зобов'язані самостійно сплатити всю суму отриманих квитанцій готівкою, а частина рахунків потрібно виплатити особистими коштами.

Програма монетизації субсидій передбачає виплату комуналки за рахунок "живих" грошей, які видають у відділеннях "Ощадбанку", "Укрпошти" або нараховують на рахунки пенсійних карт. На думку експерта, є ризик використання одержаних коштів не за призначенням.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Раніше "Знай.uа" писав про офшори посеред Києва: депутати розповіли, як на землі для дитсадків відмивають гроші.

Також "Знай.uа" повідомляв про те, що робити, щоб не втратити субсидію: як не припуститися фатальної помилки на старті монетизації.