День Інтернету (День святого Ісидора — покровителя Інтернету)

Святого Ісидора, через його любов до науки, вважають покровителем студентів і всіх учнів. У 2003 році папа Іван Павло II назвав його ще й мокровителем інтернету і всіх користувачів, які використовують комп'ютер. Католицька церква зробила такий вибір, тому що Всесвітня мережа – це ціла скарбниця людських знань, практичних і теоретичних.

День веб-майстра

Це свято професійне і неофіційне. Дату обрали не просто так. День місяця утворює цифри 4.04. Що дуже нам нагадує про помилку 404, тобто коли сторінка не знайдена. Ця помилка прямо відноситься до роботи всіх веб-майстрів. Також ця дата збігається з Міжнародним днем інтернету.

Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов'язаної з розмінуванням

День проголосили в 2005 році Генасамблея ООН. ООН закликали створювати і розвивати способи на національному рівні для розмінування в тих країнах, де ще залишилися вибухонебезпечні залишки війни, а вони серйозно загрожують життю населення, їх здоров'ю та безпеці. Також вони не дозволяють в певній мірі розвиватися соціальній економіці.

Всесвітній день щурів

Це незвичайне свято створили, щоб привернути увагу до цієї тварини, у якої є дуже багато любителів. Потрібно пам'ятати, що щури є великі і навіть страшні, а є декоративні, які стають домашніми улюбленцями.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Ідею висунули американські щуроводи, які так вирішили вшанувати декоративних щурів, а їх ідею потім підхопили в інших країнах. А дату вибрали, тому що це день початку роботи ratlist. Це самий старий інтернет-ресурс, який присвячений декоративним щурам.

Православні свята:

  • Святкування Ізборської ікони Божої матері.
  • Священномученика Василя, пресвітера Анкірського.
  • Триває Великий піст.

Василь Теплий, Василь Парник, Василь Капельник, Василь Сонячник

У цей день православна церква вшановує пам'ять священномученика Василя Анкірського, який жив у 4 столітті. Як видно з назв, у Василя на Русі стало багато прізвиськ, і всі вони пов'язані з весною і теплими сонячними днями. У цей день прийнято було спостерігати за небом. Якщо хмари були синіми, то буде тепло, але також і дощ.

Народні прикмети на 4 квітня

А танення снігу з північної сторони мурашників означає, що літо буде довгим і теплим.

Іменини в цей день

Василь, Василина, Дарина, Ісаакій, Поліна, Таїсія

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.