З 1 квітня в Україні запроваджується нова допомога на дітей. Стосуватися вона буде багатодітних родин, на третю і кожну наступну дитину влада буде виплачувати 1700 грн щомісяця. Це буде додаткова фінансова допомога до тих виплат, які вже отримує родина.

У Міністерстві соціальної політики України пояснили, як багатодітним родинам отримати додаткові виплати та які документи потрібно зібрати.

діти

Так, для оформлення допомоги на дитину, матері або батьку слід звернутися у найближче відділення соціального захисту населення і написати заяву на отримання грошей.

"При собі також потрібно мати оригінал і копію посвідчення багатодітної сім’ї, без якого оформити допомогу буде неможливо, та свідоцтва про народження дітей", - пояснюють у відомстві.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зазначається, що виплати здійснюватимуться через "Укрпошту" чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї.

Ці виплати здійснюватимуть доки дитині не виповниться 6 років.

діти

"Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, держава виплатить на кожну з них по 1 700 грн. Це додатково до щомісячних 860 грн допомоги при народженні дитини", - додали у Мінсоцполітики.

гроші

Наразі у нашій країні на додаткову допомогу можуть розраховувати 160 тисяч багатодітних сімей. Саме стільки виховують трьох та більше дітей віком до 6 років.

Нагадаємо, на отримувачів субсидій чекають жорсткі перевірки, які можуть поставити хрест на допомозі від держави на оплату компослуг.

Як повідомляв портал Знай.ua, НБУ спрогнозував ріст цін через підвищення соцстандартів.

Також Знай.ua писав про те, що численні обіцянки пенсіонерам про небачені виплати довели народ до відчаю, люди вимагають розправитися з горе-чиновниками.