У четвер, 4 квітня, Харків прощається з відомою волонтеркою Яною Червоною, яка загинула від рук окупантів на Донбасі.

Яна Червінська

Про це повідомляє Рoliteka.

У повідомленні йдеться, що 39-річна військовослужбовець загинула 2 квітня. Трагедія сталася о 13:30 в районі населеного пункту Новозванівка-Попасна.

Вона загинула у результаті ворожого обстрілу позицій бійців ООС гаубицями 152-міліметрового калібру з боку бойовиків після попадання міни в бліндаж.

Прощання з Яною зібрало біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Харкові сотні людей, які прийшли вшанувати захисницю. Друзі, рідні, побратими, волонтери та ветерани, а також харків’яни, яких торкнулася ця смерть, стали на коліна на площі.

"У Харкові, біля пам'ятника Шевченку, прощаються з Яною Червоною. Вона була військовослужбовцем, загинула в зоні проведення Операції об'єднаних сил.Близько 11-ї ранку біля пам'ятника почали збиратись люди. Це – друзі та знайомі Яни Червоної, харківські волонтери, військовослужбовці та ветерани.Поховають Яну Червону на Алеї Слави на 18-му кладовищі в Харкові.Яна Червона – харківська волонтерка, навідниця-кулеметниця батальйону "Донбас-Україна". У цьому батальйоні Яна Червона служила з липня 2017-го Загинула Червона другого квітня. Це сталось на позиціях українських військових поряд з Попасною, на Луганщині. За словами комбата В'ячеслава Власенка, снаряд влучив у бліндаж, де була старший солдат із напарником. Обидва загинули. Яні Червоній було 39 років, у неї залишилось двоє дітей – десятирічний син та восьмирічна донька", - йдеться у повідомленні.

Яна Червінська

Поховають Яну Червону на Алеї Слави на 18-му кладовищі в Харкові.

"Яна мала тверду позицію. Вона мала свій погляд на обставини, які склалися в Україні. Вона поклала на алтар своє життя. За Україну. За український народ. За українську землю", — сказав комбат батальйону "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко.

Похорон у Харкові

У Яни залишилися чоловік, який займається волонтерською діяльністю в Харкові, і двоє дітей, дочка і син. Їм 8 і 10 років. 16 квітня їй би виповнилося 40 років.

Нагадаємо, відома українська кулеметниця добровольчого батальйону "Донбас" Яна Червона загинула в зоні Операції об'єднаних сил.

Як повідомляв раніше Знай.ua, двоє українських воїнів загинули в результаті ворожого обстрілу позицій ВСУ гаубицями 152-мм калібру.

Також Знай.ua писав про те, що Кремльвикористовує "ДНР" і "ЛНР" як джерело дестабілізації ситуації в Україні.