Під Одесою 4 квітня успішно випробували нові українські ракети, серед яких були і ракетні комплекси "Вільха М".

Про це повідомляє Адміністрація президента.

Випробування української зброї відбулися завдяки пропозиції, внесених на Раду національної безпеки і оборони (РНБО) України щодо створення ракетного щита у відповідності з новими можливостями після виходу РФ із договору про ракети середньої та малої дальності.

Також стало відомо, що ракетні комплекси «Вільха М» візьмуть на озброєння ЗСУ. Розпочало виробництво даних ракет. Вони вражають ціль на відстані в 130 км.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Наші ракетники інженери і виробничники продовжують працювати над створенням ракет нового покоління, які будуть надійно і точно знищувати цілі на відстані понад 200 кілометрів", — підкреслює Секретар РНБО Олександр Турчинов.

Варто нагадати, що Українські оборонні підприємства освоїли виробництво нелетальної електромагнітної зброї, яка виводить з ладу ворожу електроніку. Розробка зброї велася спільно з оборонною компанією з Індії з 2014 року, і тільки зараз цю зброю показали публіці.

Електромагнітна зброя створює потужний імпульс електромагнітного випромінювання, який або виводить радіоелектронні пристрої з ладу, або створює критичні перешкоди для їх функціонування. Зброя здатна знешкодити будь-яку техніку, в якій є електроніка. Саму “гармату” можна впровадити в різну бойову техніку, включаючи літаки.

Застосування такої зброї обмежується лише фантазією людини. Відразу варто сказати, що воно абсолютно нешкідливо для людини.

У лютому 2019 року держпідприємство відправило до Індії першу партію електромагнітного зброї і веде переговори щодо питання додаткових поставок. Таку систему поставлять на озброєння для армії і поліції.

Нагадаємо, Кулемети замість "калашів": українських копів озброять до зубів, фото "залізного аргумента"

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українська суперзброя заткне російські "Іскандери": вражає ціль за багато кілометрів

Також Знай.ua" писав про те, що Висока ефективність і точне наведення: як українська "розумна" зброя здивує Путіна