1 квітня в Україні з'явився новий вид соціальної допомоги – виплата допомоги на дітей у багатодітним сім'ям виплачуватимуть по 1700 грн на третю та кожну наступну дитину віком до шести років.

Зараз українці активно подають документи на оформлення допомоги. Однак багатьох людей не менш хвилює питання, чи не позбавлять їх інших виплат, які вони отримували до цього.

гроші

Щоб отримати виплати за квітень, родинам потірьно подати документи до червня. А з липня буде діяти загальне правило, згідно з яким допомога буде нараховуватися тільки з моменту звернення. Так що відкладати питання в довгий ящик не варто.

Виплати в розмірі 1700 грн будуть здійснювати щомісяця до досягнення дітей 6 років. Тобто, якщо в сім'ї троє дітей, які не досягли шести років, то допомога буде отримувати найменший. Втім, є нюанс: якщо багатодітною сім'я стала після народження двійнят, в такому випадку допомога складе 3400 грн.

Популярні новини зараз
Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Допомогу призначатимуть не залежно від рівня доходів родини. Чому влада саме зараз пішла на таку щедрість, залишається відкритим.

діти

Як оформити допомогу

Органи соцзахисту виплатять допомогу українцям не за місце реєстрації, а за місцем фактичного проживання особи, яка претендує на виплати.

Перевіряти, чи члени родини не подали заяву ще й за місцем прописки, мають органи соціального захисту.

соцзахист

Які документи підготувати

  1. Заяву, складену за формою, затвердженою Мінсоцполітики (поки інформації про наявність затвердженої форми немає).
  2. Копія посвідчення батьків багатодітної сім'ї. Таке посвідчення видається одне на обох батьків.
  3. Копія (копії) посвідчення дитини з багатодітної сім'ї. Документ оформляються на дітей, які досягли шестирічного віку.
  4. Копії свідоцтв про народження всіх дітей.

При собі потрібно мати паспорт, а також оригінали цих документів.

Якщо ви помилилися, збираючи документи, хвилюватися не варто: на усунення недоліків (про яких повинен повідомити орган соцзахисту) є цілий місяць.

Чиновники ж мають в десятиденний термін прийняти остаточне рішення щодо виплат родині коштів.

Виплата допомоги повинна здійснюватися на банківський рахунок або готівкою на пошті.

Щоправда зараз, хоч подача документів та заяв розпочалась, органи соцзахисту ще не отримали нові бланки, тому записують у старі на інші види допомоги. Хоча це не викликає подиву у громадян, які звикли до бюрократичної тяганини.

Чекайте інспекцію

Основною причиною скасування вже оформлених виплат може стати досягнення дитиною шестирічного віку. Але лише цим перелік підстав не обмежується. Соцдопомоги можуть позбавити і в таких випадках:

  • Позбавлення батьківських прав.
  • Відмова від виховання дитини.
  • Нецільове використання коштів і незабезпечення створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини.
  • Тимчасове влаштування дитини на повне державне утримання.
  • Перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду.
  • Втрата статусу багатодітної сім'ї.
  • Смерть отримувача допомоги.

Нагадаємо, кому з українців призначать субсидії автоматично у травні 2019.

Як повідомляв портал Знай.ua, як багатодітним батькам отримати додаткові 1700 грн на дітей.

Також Знай.ua писав про те, що "Нафтогаз" пообіцяв українцям солодке життя: з'явилися нові ціни на газ.