Коли дитина хворіє, батьки обовязково напихають вітаміном С. Він звісно зміцнює імунітет дитини, однак його цілющі властивості надто перебільшені. А особливо не добре, коли дитині дають штучний вітамін С у таблетках. сильно перебільшені і надмірне споживання аскорбінової кислоти може навіть зашкодити дитячому організму.

Про вплив вітаміну С надитячий організм розповів відомий лікар-педіатр Євген Комаровський в Instagram.

лікар Комаровський

Комаровський зазначив, що більшість дорослих часто чують про аскорбінову кислоту, або як її називають в народі"аскорбінку" і вітамін С, але мало хто знає, навіщо ці речовини насправді потрібні організму.

аскорбінова кислота

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

"Аскорбінова кислота, аскорбінка, вітамін С — ці слова неодноразово чує кожна доросла людина. Мало хто знає, навіщо вона потрібна організму, але народні чутки і телевізійна реклама стверджують, що вітамін С "дуже зміцнює імунітет". Як наслідок — дорослі мами і тата, за своєю ініціативою або надивившись телевізора, годують дітей аскорбіновою кислотою", - зазначив фахівець.

діти

Він пояснив, що нестача вітаміну С призводить до розхитування і випадання зубів, набухання і кровоточивості ясен, повільного загоєння ран — все це основні симптоми цинги — захворювання, пов'язаного з нестачею або відсутністю аскорбінової кислоти. Цей процес може супроводжуватися анемією і потреба у вітаміні С значно збільшується в холодну пору року, при дефіциті в організмі заліза і білка, при інфекційних захворюваннях, взагалі, і при діареї зокрема.

свіжі овочі та фрукти

Комаровський пояснив, що у вітаміну С є єдина лікувальна дія, а також корисні властивості руйнують при термообробці, тобто нагріванні.

"Це створює ризик гіповітамінозу у дітей, що знаходяться на штучному вигодовуванні, за умови, що їх матері порушують правила приготування сумішей (перегрівають)", - додав педіатр.

Також він порадив українцям, як правильно насичувати організм вітаміном С:

- щоб не допустити дефіциту вітаміну С, слід використовувати не таблетки, а свіжі, термічно не оброблені овочі, фрукти, ягоди;

- імунітет у першу чергу зміцнбвати прогулянками на свіжому повітрі та руховою активністю, але ніяк не вітаміном С;

- до цього часу існує практика використання великих доз аскорбінової кислоти для лікування деяких недуг. Втім застосування цього вітаміну при низці хвороб не доведено ефективності такого лікування;

У яких продуктах більше вітаміну С

Крім того, Комаровський попередив українців, що великі дози вітаміну С сприяють утворенню каменів у нирках.

Нагадаємо, педіатр розповів про головні правила зміцнення імунітету дітей.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський заборонив батькам давати популярний "смаколик" дітям.

Також Знай.ua писав про те, що лікар Комаровський провів детальний інструктаж, як правильно застосовувати аспіратор малюкам.