Відомий український педіатр доктор Комаровський висловився проти популярного десерту "гоголь-моголь", який часто дають дітям. Про це передає Clutch.

На своїй сторінці в Instagram Комаровський написав, що популярний десерт категорично протипоказаний дітям. За словами доктора, дитині корисно давати яйця тільки в обробленому вигляді.

"Ви повинні чітко знати страви, до складу яких входять яйця в необробленому вигляді. Діти до сирих яєць ніякого відношення не мають. Я вважаю, що це невиправданий ризик і діти повинні отримувати яйця добре термічно оброблені. Я навіть не хочу, щоб ви давали яйця всмятку. Яйця, омлети — це для дитини абсолютно нормально", - заявив доктор Комаровський.

Як пише Комаровський, вживання гоголь-моголь може стати причиною сальмонельозу, алергій та інших захворювань.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Лікар-педіатр Євген Комаровський
Лікар-педіатр Євген Комаровський

Раніше повідомлялося, що лікар-педіатр Євген Комаровський пояснив, як правильно вводити перший прикорм дітям, щоб не спровокувати проблеми з травленням.

Комаровський розповів про можливі проблеми після введення прикорму і як з ними боротися.

"Ви ж повинні розуміти, що ми допомагаємо дитині не тоді, коли кількість актів дефекації не відповідає нашому уявленню про норму, а коли дитині реально погано. Використовувані вами препарати — сироп лактулози і гліцеринові свічки — однозначно безпечні. Можна продовжити використання гліцеринових свічок (1 раз в три дні). Що ж стосується сиропу лактулози, то його дозу можна збільшити до 5 мл на добу. Ще раз звертаю вашу увагу — це безпечно, але перед тим як збільшувати дозу сиропу лактулози, все ж почитайте про те, як правильно це робити", - розповів Комаровський.

Євген Комаровський
Євген Комаровський

Нагадаємо, доктор Комаровський відкрив українцям очі на антибіотики.

Раніше Знай.uа повідомляв, Комаровський розповів про лікування борсучим жиром.

Також Знай.uа писав, Комаровський розповів, як позбутися від поганої нічної звички.