Лікар-педіатр Євген Комаровський пояснив, як правильно вводити перший прикорм дітям, щоб не спровокувати проблеми з травленням.

Комаровський розповів про можливі проблеми після введення прикорму та як з ними боротися.

"Коли дитина спокійна, некапризна, нормально розвивається, то у неї жодних реальних проблем немає", - говорить лікар.

Євген Комаровський

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Як бути, коли під час прикорму у дитини виникає запор?

"Ви ж повинні розуміти, що ми допомагаємо дитині не тоді, коли кількість актів дефекації не відповідає нашому уявленню про норму, а коли дитині реально погано. Використовувані вами препарати — сироп лактулози і гліцеринові свічки — однозначно безпечні. Можна продовжити використання гліцеринових свічок (1 раз в три дні). Що ж стосується сиропу лактулози, то його дозу можна збільшити до 5 мл на добу. Ще раз звертаю вашу увагу — це безпечно, але перед тим як збільшувати дозу сиропу лактулози, все ж почитайте про те, як правильно це робити", - розповів Комаровський.

дитина плаче

За словами фахівця, здорова маленька дитина не обовязково ходить "по-великому" щодня. Скоріш за все, за словами лікаря, це все страхи дорослих.

Прикорм потрібно вводити поступово та стежити за реакцією дитини.

Нагажаємо, Комаровський розповів, як правильно лікувати дітей антибіотиками, коли є така необхідність.

Як повідомляв портал Знай.ua, Євген Комаровський розповів про неправильне лікування більшістю медиків і батьків атопічного харчового дерматиту.

Також Знай.uа писав про те, що лікар Комаровський поставив нашій країні діагноз.