До початку нового учебного року залишилося ще майже півроку. Однак батьки майбутніх першокласників українських шкіл уже цікавляться питаннями того, в який навчальний заклад віддати дитину і які для цього потрібні документи.

КУДИ ЙТИ

Батьки мають право скористатися правом на першочергове зарахування дитини до обраного навчального закладу, якщо майбутній першокласник проживає на його території обслуговування.

Для цього не обов'язково мати реєстрацію місця проживання.

Підтвердити фактичне проживання дитини можливо з допомогою паспорта громадянина України одного з батьків, довідки про реєстрацію місця проживання/перебування особи (дитини або одного з батьків), а також виписку з Єдиного державного демографічного реєстру (дитини або одного з батьків), документ, який підтверджує право власності на відповідне житло, документ, який підтверджує право користування житлом (договір найму, піднайму, оренди та інші документи).

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У разі, якщо батьки хочуть віддати свою дитину в навчальний заклад, який не обслуговує територію, де проживає майбутній школяр, то потрібно написати заяву у вибрану школу. Однак варто знати, що її будуть розглядати тільки якщо в школі будуть вільні місця.

В першу чергу будуть зараховані першокласники, які не проживають на території обслуговування школи, але в якій вже навчаються старші брати-сестри.

ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНІ

До 31 березня в навчальний заклад потрібно подати такі документи:

  • Заява батьків та паспорт одного з них;
  • Копію свідоцтва про народження дитини;
  • Оригінал медичної довідки дитини;
  • Документ, який підтверджує місце проживання дитини.

Нагадаємо, маленький "монстр" тримає в кулаці всю школу, приструнити нереально.

Як повідомляв Знай. ua, батьки бояться віддавати дітей у школу, у викладачів рот на замку.

Знай. ua писав, скільки українці будуть відпочивати в квітні.