Кабінет міністрів змінив ряд постанов, які стосуються порядку видачі водійських прав, підготовки водіїв, а також акредитації автомобільних шкіл.

Про це стало зрозуміло зі слів начальника Головного сервісного центру МВС Владислава Криклія.

Передає Хвиля.

Здача автомобільних іспитів

Головні нововведення – це відеофіксація здачі іспитів зі знання ПРАВИЛ дорожнього руху і навичок навчання.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Відтепер, при здачі практичного іспиту, дії кандидата у водії та екзаменатора будуть фіксуватися за допомогою обладнання, яке будуть встановлювати в кожному екзаменаційному авто", — говорить начальник сервісного центру МВС.

Відтепер здати іспит в сервісному центрі можна протягом двох років після закінчення автомобільної школи.

Зміни торкнулися і діяльності автомобільних шкіл - спростили механізм їх акредитації. Віднині акредитація буде проведено регіональним сервісним центром МВС, а не головним

Здача іспиту з водіння

Крім цього, скасовано необхідність купувати в сервісних центрах МВС бланки про закінчення закладу з підготовки водіїв.

Всі випускники, що закінчили курс з авто-підготовки в закладах професійно-технічної освіти, можуть бути допущені до складання іспитів без додаткового навчання в автомобільній школі.

Варто нагадати, що Згідно з новими правилами будівництва автопарковок на кожній з них повинно бути не менше 5% місць на нових з електрозарядками.

Про це повідомляють ЗМІ.

зокрема, Державна будівельна інспекції прийняла найважливішу постанову, яка вступить в дію тільки з 1 липня 2019 року. Ця норма також передбачає, отримання відповідного дозволу на будівництво надсучасних автоматизованих гаражів.

Нагадаємо, Нові правила для водіїв дозволять забирати у них права

Як раніше повідомляв "Знай.ua", За новим законом про прописку українців будуть штафувати

Також Знай.ua" писав про те, що Водіїв змусять проходити техогляд по-новому і поставлять клеймо