Ролик про роботу незвичайного баристи опублікований на каналі "R/CAFÉ" YouTube. Варто відзначити, що це перше роботизоване кафе в Україні і Європі.

Створювали робота інженери, технологи і дизайнери з України та Білорусі. Його вартість 35 тисяч євро.

Робот в точності повторює рухи баристи на професійній кавомашині. Він готує каву за дві хвилини і працює цілодобово.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Творці робота вже отримали близько 70 подібних замовлень і в Україні, і в Європі.

Напій з зерен кави придумали багато років назад. Говорячи про історію походження кави, варто відзначити два напрямки розвитку подій: споживання напою і кавовий бізнес.

Існує декілька легенд про її походження. Одна з них розповідає про пастуха Калді, який в середині 9-го століття зауважив, що кози з’їли ягоди на одному з дерев та почали вести себе дуже дивно. Тварини стають енергійними, скачуть по полю і не бажають спати. Чоловік нарвав ягоди і відніс їх в монастир. Там їх заварили, випили і переконалися в бадьорому ефекті такого напою.

Каву використовували як ліки, замочували її в воді, заварювали з рослинними і тваринними жирами. Аж у ХІІІ столітті спробували обсмажити і змолоти зерна. З огляду на релігійні заборони на алкоголь в той час, напій замінив людям енергетик, ставши альтернативою вину і спиртним настойкам.

Нагадаємо, вчені розповіли, на що здатна одна чашка кави на день. Багато людей не уявляють своє життя і особливо ранок без кави, однак при неправильному його вживанні цей підбадьорливий напій може серйозно нашкодити організму.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дієтологи розповіли, як схуднути за допомогою напоїв. Прийнято думати, що схуднення - нелегка праця, і добитися його можна тільки за допомогою правильного харчування і спорту. Однак є ще один секрет.

Також "Знай.uа" писав, у каві виявили ліки від страшного чоловічого захворювання. Вчені провели ряд експериментів і встановили цілющі компоненти ароматного напою.