На Донбасі померли двоє бійців ЗСУ — Дмитро Стрекнев і Іван Лисиця. Вони загинули у суботу, 6 квітня, під час обстрілу.

Про це повідомила на особистій сторінці у Facebook їх колега Олена Любинецька з позивним "Біла відьма". Жінка опублікувала у соцмережі фото загиблих захисників України.

"За минулу добу в нашій країні на два патріоти менше ... Ті, хто не стали на коліна ... Героям вічна Слава!" - йдеться в дописі Олени Любинецької.

Користувачі соціальної мережі важко сприйняли новину. У коментарях українці звернули увагу, що загиблі чоловіки були дуже молодими. Якби не атака російський окупаційних військ, захисники могли прожити довге і щасливе життя.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

За даними прес-центру штабу ООС, 6 квітня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі було зафіксовано 7 прицільних обстрілів позицій українських військових з боку російських окупаційних сил.

При цьому окупанти сім разів використовували заборонені озброєння. Зокрема, витратили 59 мінометних мін калібру 120 і 82 мм. Також ворог обстрілював наших захисників зі знарядь бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Але українські військовослужбовці сповна помстилися за своїх товаришів. У мережі з'явилося відео, де бійці ЗСУ ліквідували двох окупантів і знищили ворожу техніку з боєприпасами на Донбасі. В суботу бойовики зазнали чималих втрат. Троє з них загинули, а ще один отримав поранення.

Відповідне відео опублікував волонтер Юрій Мисягін на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Бойцы группы К-2 из 54-й механизированной бригады снова отличись. Уничтожили УРАЛ оккупантов вместе с боекомплектом, который только доставили на одну из позиций в районе поселка Золотое и начали разгружать. За действиями оккупантов наблюдали, их вели с воздуха. Дождались момента начала разгрузки и за пару минут полностью уничтожили. Полностью !!! Также серьезно был поврежден МТЛБ, который смог отъехать, но вскоре заглох в 300 метрах в стороне от позиции. В этой операции кроме техники и бк, были уничтожены двое оккупантов, и один был ранен. ****** Небольшая предыстория к этому видео. Зимой бригада зашла на передовую, только приняла эти позиции, еще даже не изучив толком местность и 25 января 19-го года оккупанты из ПТУРа ( противотанковый гранатомет ) подорвали грузовик УРАЛ, одного из батальонов 54-й бригады. Тогда погиб один из бойцов и четверо были ранены. После той трагедии группа сказала, что за одну подорванную машину, они возьмут в три раза больше. Вот этот УРАЛ как раз и был тем третьим. До него были уничтожены два КАМАЗа с зенитками. Видео есть на нашей странице. ***** Практически ни одна операция ВСУ не начинается без аэроразведки и без последующей корректировки огня с воздуха. Снятое с дрона видео,показывает, как группа точно разносят и уничтожают технику, и живую силу врага. Начало боя, пару пристрелочных и остальные все по целям. Потому что группа натренирована, слаженная и хорошо обеспечена. Быть точными им помогают: В небе дроны (часть волонтеры передали, часть сами купили для своей группы ) В руках планшеты с спец. программами для корректировки огня. ***** Смотрите видео, гордитесь тем, как умеют работать наши подразделения - это вызывает уважение, но помните, что ВСУ еще нужно помогать. Нам сейчас надо еще 4 дрона. В разные подразделения. Присоединитесь, помочь армии легко: Карта Приватбанка 5363 5423 0554 3606 ( гривна ) Мысягин Юрий Михайлович Тел для связи +38 (067) 737-22-44 Юрий. ****** Для перевода гривны на нашу карту, с других банков Украины. ПАО КБ "Приватбанк" ОКПО 14360570 МФО 305299 Счет получателя 29244825509100 Назначение платежа 5363 5423 0554 3606 Мысягин Юрий Михайлович ***** Видео на нашем YouTube канале: https://youtu.be/_rUZYc36-U8

Geplaatst door Юрий Мысягин op Donderdag 4 april 2019

Нагадаємо, що команда Зеленського розкрила плани повернення Криму і Донбасу.

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, що з'явилася інформація, що путінські головорізи з так званої "ЛНР" заявили про захоплення військового ЗСУ.

Як повідомляв "Знай.uа", "Скло, яке розлітається, неймовірно пронизливий писк у вухах, а потім одразу – “газуй, газуй": відомий волонтер розповіла про другий день народження.