Порушують норми закону "Про споживче кредитування" банки та інші фінустанови загнали українців у пекло.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного під керівництвом проекту USAID "Трансформація фінансового сектора", - пише Politeka.

Численні дослідження показали, що при отриманні кредиту українці залишаються практично незахищеними.

гроші

Так, в 97,6% випадків при первинній консультації "таємним покупцям" не надавалася повна письмова інформація про кредит. А це грубе порушення законодавства.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Серед найпоширеніших порушень - відсутність інформації про реальну річну процентну ставку та орієнтовну загальну вартість кредиту.

Фінансові установи стягують високі комісії за надання та обслуговування кредитів, в результаті чого реальні річні процентні ставки банків за кредитами на суму від 4000 до 6000 грн на термін від 6 до 12 місяців коливаються від 32% до 200%, а у фінансових компаній вони сягають 1600 %.

відсотки

Коментуючи ситуацію, що склалася заступник глави Національного банку України Катерина Рожкова зазначила, що народнідепутати прийняли закон "Про споживче кредитування", проте законопроект No2456-д щодо вдосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг, який йшов з ним в пакеті, все ще очікує розгляду парламентарів. У зв’язку з цим регулятор не може контролювати належне виконання зазначеного закону.

Нагадаємо, популярний сервіс "Приват 24" став мішенню шахраїв, які активно дурять українців та забирають у них останні гроші.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", суд виніс вирок популярному українському банку

Також "Знай.ua" писав про те, що українці можуть більше не сплачувати ПриватБанку