21 квітня 2019 року в Україні відзначається католицька Пасха. У зв'язку зі святкуванням Великодня за Григоріанським календарем для українців, незалежно від конфесійної приналежності, 22 квітня буде вихідним днем.

Відповідне розпорядження підписав Геннадій Москаль, передає прес-служба Закарпатської ОДА.

Так, згідно з документом, райдержадміністраціям, міськвиконкомам, територіальним органам центральних органів виконавчої влади, керівникам підприємств, установ і організацій потрібно перенести робочий день українців з понеділка, 22 квітня 2019 року, на суботу, 25 травня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що народний синоптик Леонід Горбань оприлюднив прогноз погоди, який чекає на українців у квітні та травні. Як повідомив синоптик, прогнозуються ще чотири хвилі похолодання, а в травні можливі заморозки.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як пояснив синоптик, ці погодні явища є традиційними для українських широт, однак травневих заморозків на ґрунті слід очікувати тільки жителям північних і східних областей.

У свою чергу синоптик Наталка Діденко запевнила, що скоро почнуться нарешті нічні "нулі" та "мінуси", квіти будуть рости інтенсивніше, а кущі та дерева - розвиватися.

Нагадаємо, що у цьому році на українців чекають довгі травневі свята, а також люди будуть мати можливість більше відпочити, починаючи вже з кінця квітня. 1 травня і 9 травня, День праці і День Перемоги, стануть додатковими вихідними в Україні, і їх не потрібно буде відпрацьовувати.

Як повідомляв портал Знай.uа, напередодні сезону пікніків і "шашличного" відпочинку українців засмутили черговим подорожчанням. Так, у квітні ціни на м'ясо зростуть приблизно на піввідсотка. Наприклад, яловичина подорожчає до 1 гривні за кілограм.

Також портал Знай.uа писав, що згідно з розпорядженням КМДА, Київський метрополітен у ніч з 27 квітня на 28 квітня продовжить роботу на одну годину, а також на одну годину раніше почне роботу 28 квітня.