Українцям розкажуть нові подробиці розслідування моторошної історії знущань над ув'язненими у Бердянській виправній колонії - журналісти ток-шоу "Говорить Україна" представлять докази, від яких буквально холоне кров.

Бердянська колонія

Про це Знай.ua повідомила прес-служба телеканалу "Україна".

У повідомленні йдеться, що у першому ефірі розслідування в студії "Говорить Україна" з’явилися постраждалі від катувань у виправному закладі, які розповіли шокуючу правду про тортури в колонії.

Денису цього року виповнилось лише 18 років. На початку року його перевели в цю колонію, і одразу ж почалися знущання.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тільки прийняли, зразу розбили носа. Починають матюкатись, беруть за шкібарки, викидають в сніг, виламують руки, починають бити. Хто це робив? Адміністрація. З опер частини. Побили всіх, всіх обшукали, роздягли, заставили 20 кругів по снігу голими пробігти. Без трусів, голими взагалі. 500 раз присісти заставили. Лягли спати ми десь о 12 ночі, підйом у півшостої. Одразу після підйому зразу вже не адміністрація, а з карантину почали нас усіх по черзі бити прямо там, де ми спали", - шокує подробицями хлопець.

Після такого "новосілля" хлопця два тижні тримали в карантинній зоні. Там продовжували бити, змушували цілий день терти підлогу. Навіть якщо вона була чиста, все одно терли, аж поки рани на руках не з’являлись. Це для того, щоб зламати людину. Якщо не подобалося, як мили підлогу – били. Коли випустили з карантину, катування продовжились. У Дениса проблеми з нирками, але працівники колонії на це не звертали жодної уваги – тушили об хлопця сигарети, викручували пальці.

"Найгірше те, що ці люди живуть серед нас, можуть спілкуватись з нашими дітьми. Вони ходять вулицями, вони є нашими сусідами. І якщо в’язні перебувають за парканом, і ми від них захищені, то ці люди – навпаки – на волі, серед нас. І така безкарність може призвести до незворотних наслідків", – прокоментував моорошну сповідь хлопця ведучий шоу Олексій Суханов.

Олексій Суханов, Говорить Україна

"Хто катує людей та чому медикам виправної колонії наказали мовчати про причину смерті закатованих в’язнів у виправному закладі, стане відомо у другій частині ексклюзивного розслідування, яке глядачі побачить, сьогодні, 10 квітня, на каналі "Україна", - йдеться у анонсі прес-служби телеканалу.

Нагадаємо, стало відомо про жорстокі знущання та згвалтування ув'язненого у Бердянській виправній колонії.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування інформації про насильство над ув'язненими за 4 статтями.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо про зухвалу втечу з "Північної виправної колонії", що у Херсоні, небезпечного злочинця.