Низку операторів ГРС оштрафували та зобов’язали компанії провести перерахунок донарахувань в платіжках укранців з жовтня 2018 року.

Про це інформує Politeka.

Газорозподільні компанії продовжують донараховувати обсяги використаного природного газу, приведені до стандартних умов, що відбивається в додаткових сумах у платіжках споживачів.

тарифи

Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оголосила про перевірки компаній, які вдаються до таких неправомірних дій.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник начальника департаменту енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк.

оплата за газ

"Люди пишуть, що в платіжці за березень не тільки не був зроблений перерахунок з жовтня минулого року, як того вимагала НКРЕКП, але і знову було донараховано обсяг за березень", – написав він.

За його словами, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Запорізька, Чернігівська – це не повний перелік областей, з яких надходить чергова хвиля скарг споживачів. При цьому він зазначив, що всі оператори ГРС, на яких надходять скарги, що входять в групу "Регіональна газова компанія", яка належить бізнесмену Дмитру Фірташу.

газопостачання

Вже є покарані компанії, з яких мають стягнути штрафи у розмірі 850 тисяч гривень з кожної. Крім того, "Дніпрогаз" отримав одразу два максимальні штрафи. Тепер компанії у свою чергу повинні здійснити перерахунок громадянам.

За підрахунками НКРЕКП, 12 операторів газорозподільчих мереж вже мають здійснити донарахування у платіжках українців на суму10,5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Кабміні повідомили, що після завершення опалювального сезону, українці ще у квітні та травні отримають монетизовані субсидії.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям повідомили про можливість виплати тринадцятої пенсії.

Також Знай.ua писав про те, що економісти підрахували, як змінились у березні ціни на попудярні продукти, алкогольта цигарки.