Різкого зльоту температури у травні в Україні слід очікувати після 9 числа, тоді стовпчики термометрів піднімуться до 28-30 градусів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив народний синоптик Леонід Горбань.

За словами синоптика початок травня стане помірно теплим, проте справжнього сонця можна очікувати лише після 9 травня, коли пройдуть сильні дощі.

Погода на вихідні
Погода на вихідні

"Травень буде з високими температурами і практично без дощів. Дощі очікуються на 2, 8-9 травня, а потім аж на кінець місяця", - розповів синоптик.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того він розповів, щло у середині місяця у Львівській та Волинській областях пройдуть рясні дощі. Водночас на сході та півдні України буде сухо.

Варто нагадати, що у найближчі дні в ряді областей України пройдуть дощі. Вночі похолодає до +3 градусів. На вихідних на більшій території України очікуються дощі та похолодання.

У суботу, 13 квітня, дощі очікуються у східних і південних областях. Найхолодніше буде на заході - +9...+11, вдень +3...+5 вночі, за винятком Ужгорода: там до +15. На півдні і сході країни очікується +15...+17 вдень і +6...+8 вночі. У центральних і північних областях буде +10...+12, вдень +4...+6 вночі.

Нагадаємо, вже зовсім скоро християни святкуватимуть Великдень. У це свято хочеться провести час у колі близьких людей та насолодитися весняним теплом. Синоптики прогнозують, що Вербна неділя в Україні буде прохолодною і вітряною, а от на Великдень очікується тепла погода.

Як повідомляв "Знай.ua", проросійський активісти очолювані російським кадровим військовим рівно п'ять років тому, 12 квітня 2014 року в 9 ранку захопили будівлю райвідділу міліції в Слов'янську Донецької області.

Також "Знай.ua" писав, що для Вербної неділі характерні свої особливості. У цій статті - історія свята, його атмосфера, звичаї та обряди. Дізнайтеся, які існують народні традиції, забобони й ритуали? Навіщо святити вербові гілочки?

Пальчевський: Зеленський показав зуби в спілкуванні з Порошенком