Проросійський активісти очолювані російським кадровим військовим рівно п'ять років тому, 12 квітня 2014 року в 9 ранку захопили будівлю райвідділу міліції в Слов'янську Донецької області.

На той момент у будівлі знаходилося близько 300 правоохоронців. Вони почали вести переговори з терористами. Вже тоді частина міліціонерів перейшла на бік бойовиків.

Цього процесу усіляко сприяла мер міста Неля Штепа. Бойовикам досить швидко після будівлі міліції вдалося захопить всі адміністративні будівлі міста й вивісити над ними прапор Росії.

Мешканці Слов'янська почали створювати барикади біля захопленої будівлі вже близько полудня 12 квітня.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Тим часом бойовики почали затримувати та обшукувати українських журналістів, які висвітлювали ті події. Вони всіляко заважали цьому, забороняли знімати, а також брати коментарі не тільки у самих загарбників, але і простих людей.

У натовпі навіть почалася бійка з противниками вторгнення проросійських бойовиків в Україну, однак самі загарбники зупинили побиття пострілом у повітря.

Протягом дня українська влада відповідала, що йде розгляд. У свою чергу тодішній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош оголосив повну мобілізацію.

"В ці години на сході України, зокрема в Донецьку та Слов'янську, відбувається повторення кримського сценарію. Цей антидержавний заколот проходить за підтримки ряду представників місцевої влади і при повній бездіяльності центральної влади, зокрема МВС. Кремль розраховує, що зможе зайняти східні області України, не зустрівши ніякого опору з боку київської влади. У зв'язку з ситуацією, яка склалася, наказую всім структурам "Правого сектора" провести повну мобілізацію і приготуватися до рішучих дій із захисту суверенітету і територіальної і цілісності України", - сказав він.

Увечері в Слов'янську зник мобільний зв'язок. А вже 13 квітня російські бойовики і ті, хто перейшли на їх бік, повністю взяли під контроль українське місто.

В ніч з 12 на 13 квітня в Києві провели засідання РНБО, на якому прийняли рішення про початок антитерористичної операції.

Нагадаємо, руїни Донбасу привели українців у відчай, рідна земля під чобітьми окупантів вмилася слізьми.

Як повідомляв Знай. ua, ВСУ потужно помстилися за смерть українського героя.

Знай. ua писав, що передсмертні слова загиблого воїна зворушили українців.