Готівковий і безготівковий механізми виплати субсидій існуватиме і надалі, після завершення опалювального сезону.

Цю інформацію повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева в ході години запитань до уряду у Верховній Раді, передає "Хвиля".

субсидія
субсидія

За його словами, механізм монетизації Кабміном прийнято двома постановами: один безготівковий, а другий — готівковий.

"Ці механізми існуватимуть і надалі. Прийнятим бюджетом України коштів достатньо для забезпечення як готівкової, так і безготівкової субсидії. Тому після завершення опалювального сезону обидва механізми субсидій існуватимуть і надалі". Андрій Рева

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

субсидія
субсидія

Розділ Мінспоцполітики підкреслив, що перепризначення субсидій можливо тим, хто має заборгованість по оплаті житлово-комунальних послуг.

"Що стосується тих, хто матиме заборгованість, то після сплати заборгованості, так як при наявності заборгованості їм не може бути перепризначена субсидія, але після сплати заборгованості або реструктуризації такої заборгованості протягом року виплачуватиметься субсидія в безготівковій формі". Андрій Рева

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

Нагадаємо, виплати монетизованих субсидій в Україні, що почалися в березні, продовжаться в квітні і травні, а також в наступному опалювальному сезоні. За словами Розенка виплата так званих "живих грошей" продовжиться у квітні та травні поточного року.

"Потрібно забезпечити подальше інформування громадян про монетизацію субсидій та виплати відповідних коштів вчасно і в повному обсязі, так як виплата "живих коштів" продовжиться в квітні і травні", - зазначив він.

субсидії
субсидії

Як повідомляв "Знай.uа", виплати монетизованих субсидій українцям будуть здійснювати ще два місяці - в квітні і травні. Також дана програма збережеться і на наступний опалювальний сезон.

Також "Знай.uа" писав, що оператори газорозподільних мереж проігнорували рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.