Оформлення та отримання водійського посвідчення вимагає кількох важливих кроків і документів. Про це розповіли в головному сервісному центрі МВС, передає ХВИЛЯ.

Першим кроком потрібно знайти і вибрати акредитовану автошколу. Для подачі документів необхідно надати паспорт, ідентифікаційний код, медичну довідку (форма 083/о), одну кольорову фотографію 3,5х4,5 см

Після проходження навчання в автошколі здаються іспити і в разі успішної здачі майбутній водій отримує свідоцтво про закінчення навчального закладу.

Після цього потрібно знайти зручний для себе центр МВС. Варто знати, що іспит на отримання водійського посвідчення складається з двох частин: теоретичної та практичної. Мова іспиту на вибір: українська та англійська.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Перше водійське посвідчення видається в центрі МВС. Воно дійсно терміном два роки.

Для отримання документа необхідно сплатити:

26 грн за здачу іспитів;

219 грн за бланкову продукцію.

Раніше повідомлялося, що українських водіїв чекають нові сюрпризи. Вступили в силу зміни до Правил дорожнього руху щодо електронної форми договорів страхування.

Про це повідомили в Кабінеті міністрів.

Починаючи з 3 квітня, водії не зобов'язані возити з собою паперовий примірник автоцивілки — його можна пред'явити з екрану планшета.

Нагадаємо, водіям дозволили не возити з собою автоцивілку.

Як повідомляв Знай. ua, українці масово відмовляються від прописки.

Знай. ua писав, що нова ідея нардепів доведе водіїв до ручки.