У британській столиці 13 квітня було скоєно напад на посла України Наталію Галибаренко. Лондонські журналісти опублікували нові деталі інциденту зі слів очевидців. За інформацією свідків, зловмисник протаранив службовий автомобіль з українським дипломатом кілька разів.

Це сталося в лондонському районі Холланд-парк біля будівлі посольства близько 7 години ранку. Свідки стверджують, що нападник перед інцидентом не одну годину чекав у машині, голосно включивши українську музику, пише портал "Політека".

Мешканка району Дарсі Мерсьє розповіла, що автомобіль з чоловіком зупинився біля посольства близько 7 години ранку. Звідти пролунали гучні звуки. На прохання зробити тихіше водій заявив, що зробив це "для українського посольства". Інший британець підтвердив: з 7:30 з припаркованого автомобіля Mercedes кілька годин звучала гучна музика.

Раніше британські ЗМІ писали, що під час інциденту співробітники поліції відкрили вогонь. Вони помітили загрозу послу України і не знайшли іншого способу зупинити зловмисника. Про це повідомили в прес-службі українського посольства.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Поки невідомо, чи отримав нападник які-небудь поранення. Правоохоронці затримали водія Mercedes. Вони з'ясовують особистість і мотиви підозрюваного. Дипломати підкреслили, що раніше в посольство не надходило жодних погроз. На даний момент всі українські дипломати перебувають у безпеці. Але після стрілянини посольство в Лондоні кілька годин не працювало.

Нагадаємо, напад на українського посла в Лондоні: поліція відкрила вогонь.

Як повідомляв Знай.uа журналіст звинуватив НАБУ в покритті банди грабіжників.

Також Знай.uа писав, мер столиці Віталій Кличко ігнорує дві гучні справи з побиттям: в одній фігурують його охоронці, в іншій - будівельна "мафія".