Всі чудово знають, що сніданок — найбільш важливий прийом їжі. Вранці всі сумлінно їдять, але не завжди те, що потрібно. У більшості випадків випічка викликає апатію, цитрусові — гастрит, а від кави з молоком варто очікувати каменів у нирках. Причина цього – неправильне вживання цих продуктів.

Дріжджі. Від них роздувається шлунок, що, природно, не особливо приємно. З цієї причини дріжджова випічка натщесерце не рекомендується.

Йогурт. Ч вміст великох кількості корисних бактерій, йогурт сприяє переварюванню їжі. Але якщо всі ці корисні мікроелементи потраплять в організм до їжі, то їх просто переробить агресивний шлунковий сік, і ніякої користі не буде.

Йогурт

Кави. Коли кофеїн потрапляє на слизову оболонку шлунку, він її дратує. У відповідь вона виробляє шлунковий сік, і якщо його не підживити іншою їжею, то він починає роз'їдати слизову, тому через якийсь час можна очікувати гастриту. Також кофеїн дратує і жовчний міхур, який викидає порцію жовчі для перетравлення їжі. Якщо перетравлювати їй нічого, вона просто блукає по вашому організму. Що стосується кави з молоком, то в'яжучі речовини, які є в каві і чаї, зв'язуються з білками молока і утворюють майже нерозчинні сполуки, що осідають каменями в нирках.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Цукор. Він миттєво засвоюється організмом і викликає роздратування підшлункової залози. В результаті виробляється інсулін, який викликає апатію і втому.

Цукор

Цитрусові. У них багато кислоти, яка подразнює слизову шлунка і роз'їдає її. Якщо зі здоров'ям усе в порядку, то можна не звертати на це увагу, але якщо є гастрит з підвищеною кислотністю шлунка, виразка та інші проблеми з ШКТ, то від цитрусових доведеться відмовитися.

Груші. У них багато грубої клітковини, яка травмує слизові оболонки органів травлення. Особливо небезпечні груші з дуже щільною текстурою, оскільки кількість в них клітковини особливо велика.

Хурма. Відрізняється великою кількістю волокон, які важко перетравлюються та уповільнюють моторику шлунка і кишечника — найбільше їх в сильно в'язкий хурмі.

Хурма

Часник. Він, а також інші пекучі спеції, діє за принципом кофеїну, подразнюючи слизові і жовчний міхур.

Холодні напої. Викликають звуження судин шлунка, в результаті чого починаються проблеми з кровообігом, і весь процес перетравлення виявляється порушеним. З цієї причини пити холодні напої не можна пити перед їжею, ні відразу після неї.

Варіанти сніданку:

1.Вівсяна каша з молоком, шматочками несолодких фруктів і горіхами. Каша містить багато повільних вуглеводів, які поліпшують процес травлення, а цукор з них звільняється поступово, підтримуючи необхідний рівень енергії кілька годин.

Вівсяна каша з молоком

2.Білки з овочами. Білок яєць, білого м'яса та риби цілком засвоюється і забезпечує довге відчуття ситості і прискорює обмін речовин.

3.Тости з цільнозернового хліба з сиром і зеленню. Сир - джерело білка, а цільні зерна добрі тим, що їх оболонка зберігає всі вітаміни та мікроелементи.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що вчені з Фінляндії заявили про те, що велика кількість м'яса в раціоні може привести до ранньої смерті.

Як повідомляв портал "Знай.uа": ягоди Годжі воістину унікальні – вони здатні запобігти старінню шкіри, оберігають від раку і хвороб серця.

Також "Знай.uа" писав, що у разі раку грудей щоденне вживання жмені волоських горіхів здатне значно змінити експресію генів і уповільнити розвиток пухлинного процесу.