На Рівненщині парафіяни церкви вигнали з храму священика УПЦ МП, тому що більшість селян проголосувала за перехід до Православної церкви України.

Про це повідомляє UA.Рівне.

Інцидент трапився у суботу, 13 квітня, у Копитовому Корецького району. На відео видно, як кілька людей буквально виштовхують батюшку за ворота під крики "Ганьба!". Також силоміць вивели за межі храму і прибічників УПЦ МП.

"Я захищаю українську православну церкву. Я прослужив 21 рік... Цих людей хрестив, хоронив, їх родичів та близьких вінчав. Всюди був разом із ними, а зараз ви бачите, що зі мною зробили", - заявив священик Ігор Власюк, якого вигнали з храму.

"Причина в тому, що були неправильно прийняті державою закони. Вони створили не тільки війну на Сході, а в селах теж роблять війну", - пояснив священик УПЦ МП причину, яка призвела до конфлікту.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Батюшку УПЦ МП разом із парафіянами громада ПЦУ сьогодні вивела за територію храму

Батюшку УПЦ МП разом із парафіянами громада ПЦУ сьогодні вивела за територію храму. Суспільне бачило усе на власні очі, ми запитали про цей конфлікт обидві сторони.

Geplaatst door UA: Рівне op Zaterdag 13 april 2019

В той самий час парафіяни-прихильники Православної церкви України пояснили, що хочуть, аби у їхньому храмі служили українською мовою і щоб церква була українською. Кажуть, намагалися йти на поступки священику УПЦ МП і прибічникам Московського патріархату у селі, пропонували почергове богослужіння, проте священик відмовлявся.

Поки тривав перехід, храм був опечатаний. Однак прихожани ПЦУ принесли витяг з держреєстру прав на нерухоме майно та відчинили його, провівши після конфлікту перше богослужіння українською мовою, задля якого приїхав священик із Корця.

Нагадаємо, Епіфаній розкрив всю правду про українську самосвідомість: пишаємося бути бандерівцями.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", на Тернопільщині невідомі скоїли напад на храм Православної Церкви України. Зловмисники потрапили в церкву через вікно у вівтарі.

Також Знай.ua" писав про те, що Епіфаній нагадав українцям, для чого потрібен Великий піст.