Після пожежі в Нотр-Дам де Парі Україна посилить заходи безпеки на історичних об'єктах, які містять культурну цінність для народу.

Про це заявив міністр культури Євген Нищук у коментарі для ЗМІ.

За словами Нищука, пожежа в Нотр-Дам де Парі стала уроком для України, оскільки в нашій країні є пам'ятки архітектури, вік яких перевищує тисячу років і на яких проводяться реставраційні роботи.

"Очевидно, що ми посилимо зараз всі питання безпеки та протипожежні роботи. Також будуть окремі доручення з управлінням, які повинні звернути увагу на всі пам'ятки, у яких можуть відбуватися ті або інші речі", - заявив він.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Євген Нищук

Нагадаємо, у 16 квітня у вівторок, в першій половині дня пожежа в Нотр-Дам-де-Парі було повністю погашено. Боротьба з вогнем тривала більше дев'яти годин. Було задіяно близько 400 пожежних.

За останніми даними, в результаті пожежі постраждали три людини. Пожежа в Соборі Паризької Богоматері може бути пов'язаний з реставраційними роботами, які проводилися в будівлі. В результаті пожежі будівля серйозно постраждало, зокрема завалено шпиль і дах.

Нагадаємо, у пожежі в Соборі Паризької Богоматері вціліли деякі реліквії. На даний момент їх перевезли у безпечне місце і вже у вівторок, 16 квітня, їх можуть передати Лувру. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Релікії із Собору

Цінності, які вціліли у пожежі Нотр-Дам-де-Парі перевезуть в Лувр. Зараз вони тимчасово перебувають в мерії Парижа.

Як повідомляв раніше Знай.ua, спікер та політтехнолог Володимира Зеленського Дмитро Разумков відреагував на "жарт" ведучого телеканалу "Прямий" Тараса Березовця щодо "причетності" до пожежі в Соборі Паризької Богоматері слуги народу, який днями побував у Франції на зустрічі із Еммануелем Макроном.

Також Знай.ua писав про те, що Андрій Пальчевський висловився стосовно скандального коментаря Тараса Березовця щодо пожежі в Соборі Паризької Богоматері.