У пожежі в Соборі Паризької Богоматері вціліли деякі реліквії. На даний момент їх перевезли у безпечне місце і вже у вівторок, 16 квітня, їх можуть передати Лувру. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Цінності, які вціліли у пожежі Нотр-Дам-де-Парі перевезуть в Лувр. Зараз вони тимчасово перебувають в мерії Парижа.

У прямому ефірі за знищенням символу Франції стежили люди і всі світові ЗМІ. Відомо, що собор перебував на реставрації і основна частина реліквій перебувала поза його стінами. Однак не всі.

"Ми намагаємося зберегти задню частину собору, де знаходяться найцінніші предмети, зараз ми евакуюємо їх. Все найцінніше вже перенесли в укриття", - розповів командир пожежників Жан-Клод Галле.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

З охопленого полум'ям Нотр-Дама вдалося винести Терновий вінець, який був одягнений на Ісуса Христа незадовго до розп'яття.

Крім того, вдалося зберегти три католицькі реліквії, які знаходилися в Соборі на той момент – фрагмент тернового вінця Христа і священні предмети з абатств Сен-Дені і Сен-Женев'єв. Зараз дані реліквії знаходяться в безпеці.

Швидше за все, причиною пожежі і подальше обвалення шпиля в Соборі Паризької Богоматері викликали роботи з реставрації храму.

Нагадаємо, рятувальники назвали причину пожежі в соборі Паризької Богоматері.

Як повідомляв Знай. ua, президент США Дональд Трамп відреагував на пожежу в Соборі Паризької Богоматері.

Знай. ua писав, що Собор Паризької Богоматері назавжди втрачений для світу.