Світові лідери прокоментували пожежу в Соборі Паризької Богоматері, яка знищила пам'ятку світової архітектури, яка була побудована ще в 12-14 столітті. У тому числі обвалився шпиль Собору.

"Нотр-Дам у Парижі – це Нотр-Дам цілої Європи. Ми всі сьогодні з Парижем", - пише в Twitter глава Європейської Ради Дональд Туск.

Одним з перших відреагував на трагедію чинний президент США Дональд Трамп. Ще до того моменту, як стало відомо про обвалення частини будівлі, він закликав швидше діяти для порятунку собору.

"Жахливо спостерігати за потужною пожежею у Соборі Нотр-Дам в Парижі. Можливо, можна було б гасити пожежу з повітря. Необхідно діяти негайно", - зазначив президент США.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Про трагедію в Twitter написала також перша леді Америки Меланія Трамп.

"Серце розривається від суму за парижан, побачивши пожежу Нотр-Дам. Молюся за безпеку всіх", - пише Меланія.

Швидше за все, причиною пожежі і подальше обвалення шпиля в Соборі Паризької Богоматері викликали роботи з реставрації храму.

Руйнівну пожежу також прокоментував президент Франції Еммануель Макрон.

"Нотр-Дам у вогні. Це викликає емоції у цілої країни. Думками я з католиками і всіма французами. Як і всі мої співвітчизники, я засмучений видовищем пожежі, яка зачепила нас усіх", - пише Макрон в Twitter.

Повідомляється, що з пожежі вдалося врятувати три католицькі реліквії, які знаходилися в Соборі на той момент – фрагмент тернового вінця Христа і священні предмети з абатств Сен-Дені і Сен-Женев'єв. Зараз дані реліквії знаходяться в безпеці.

Нагадаємо, рятувальники назвали причину пожежі в соборі Паризької Богоматері.

Як повідомляв Знай. ua, президент США Дональд Трамп відреагував на пожежу в Соборі Паризької Богоматері.

Знай. ua писав, що Собор Паризької Богоматері назавжди втрачений для світу.