У Франції ввечері 15 квітня загорівся Собор Паризької Богоматері, в результаті вже обвалився шпиль і дах будівлі.

Про те, що один з найпрекрасніших витворів готичного мистецтва - собор Паризької Богоматері, охопило полум'я, першими в соцмережах повідомили очевидці, які поширили фото та відео з місця події.

На перших кадрахвидно густі клуби білого диму, що піднімається від даху будівлі.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Пізніше французькі ЗМІ оприлюднили інформацію про страшну катастрофу. За деякими даними, пожежа могла початися через роботи по реставрації храму. Про це розповіли журналістам самі паризькі пожежні.

Під час проведення реставраційних робіт у Соборі паризької Богоматері були зведені будівельні риштування висотою приблизно в 100 метрів. Саме на цих риштуваннях і почалась пожежа. Реставрація повинна була завершитися в 2022 році. Сума, витрачена на ремонтні роботи – шість мільйонів євро.

У відділі пожежної охорони повідомили, що ведеться велика операція.

Представник мерії заявив в Twitter, що територія очищається. У пожежному департаменті попросили жителів і гостей міста уникати місця подій, щоб не заважати техніці і пожежним.

Туристів і прихожан з собору, якому понад 850 років, евакуювали.

Пізніше представник собору Андре Фіно повідомив, що частина будівлі втрачена безповоротно.

"Все у вогні. Несучої конструкції, одна частина якої датується XIX століттям, а інша - XIII століттям, більше не залишилося" - заявив він.

В ЗМІ також повідомляється, що гасити пожежу в Нотр-Дам де Парі з повітря не вдасться, оскільки це може привести до руйнування будівлі.

Як відом, Собор Паризької Богоматері є одним з найпрекрасніших витворів готичного мистецтва. Його руйнування є втратою не лише для Франції, а й для всього світу.

Однак, знайшлись циніки, які вирішили попіаритись на страшній катастрофі.

Нагадаємо, Собор Паризької Богоматері охопила пожежа - головна святиня християн зникає на очах

Як повідомляв портал Знай.ua, рятувальники назвали причину пожежі в соборі Паризької Богоматері

Також Знай.ua писав, Собор Паризької Богоматері назавжди втрачений для світу