Ступінь руйнувань змушує констатувати, що Собор Паризької Богоматері загублений для Франції і світу як історичний, культурний і релігійний об'єкт.

Про це масово повідомляють в ефірі французькі ЗМІ.

Як відомо, у понеділок, 15 квітня, один з найпрекрасніших творів готичного мистецтва - собор Паризької Богоматері, охопило полум'я.

Про те, що у всесвітньо відомому паризькому соборі почалася пожежа, стало відомо завдяки соціальним мережам, де поширюють фото і відео з місця події. На кадрах видно густі клуби диму, що піднімаються над історичною будовою.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначимо, що собор Паризької Богоматері стоїть на острові Сіте, на місці першої церкви Парижа-базиліки Святого Стефана. Собор є пятинефною базилікою. Висота будівлі становить 35 м, довжина - 130 м, ширина - 48 м. Висота дзвіниць - 69 м, вага дзвону Еммануель у східній вежі - 15 тонн.

В архітектурі собору добре видно подвійність стилістичних впливів: з одного боку романського стилю Нормандії, з властивою йому потужною єдністю, а з іншого - готичного стилю, який надає будівлі легкість і створює враження простоти вертикальної конструкції.

Будівництво тривало понад сто років. Собор був спланований у XII ст. Морісом де Сюллі. У 1163 році королем Франції Людовиком VII був закладений перший камінь фундаменту.

Нагадаємо, псалтир за Порошенко: в УПЦ вирішили добити українців креативом.

Як повідомляв Знай.uа, Євангеліє на шматки і пофарбовані ікони: вандали вчинили розправу в серці храму.

Також, портал Знай.uа писав, що Волкер розповів про вибір США на виборах президента України.