В 2019 році поминки в Україні можуть відбутися за "новими правилами". Вся справа в тому, що чиновники настійно порекомендували відмовитися від штучних квітів і вінків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Закликаємо не купувати пластикові квіти та вінки. Така практика поширена у всіх регіонах України напередодні Великодня", — наголошується в повідомленні.

Також чиновники попередили українців, що в результаті спалювання виробів з пластику відбувається величезний викид канцерогенів в атмосферу планети, а це згодом забруднює навколишнє середовище. Крім того, пластик і папір, просочений парафіном, дуже довго розкладаються в землі.

"Альтернативою пластикових квітів можуть стати вінки з живих квітів та хвої, живі квіти, висаджені у грунт, газонна трава, сухі квіти і свічки. В цьому році римо-католики відзначатимуть Великдень 21 квітня, а православні та греко-католики — 28 квітня", — сказано в повідомленні Міністерства.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що священики напередодні Великодня і поминальних днів звернулися до українців з великим проханням. Громадян просять не купувати і не нести на кладовище штучні квіти. Вони з кожним роком все більше забруднюють навколишнє середовище, на кладовищах накопичуються гори сміття, яке практично не вивозиться.

Як повідомляв портал Знай.uа, страсна п'ятниця – час смутку і скорботи. І пов'язано це з тим, що, згідно біблійної історії, саме в цей день розіп'яли Ісуса Христа на Голгофі. Спаситель пожертвував собою, щоб спокутувати гріхи людей, а через три дні воскрес. У 2019 році свято випадає на 26 квітня.

Також портал Знай.uа писав, що у часи Київської Русі вважалося, що мило, яким обмивали небіжчика перед похоронами, збирає в собі весь негатив та хвороби, яким хворів чоловік. Більшість викидало або закопувало мило після омивання, але деякі зберігали його роками.