Сезон ранніх овочів, який почався на українських оптових ринках ще в лютому, значно розширився за рахунок теплиць, про що пише Хвиля.

На прилавках вже можна побачити огірки, редис, капусту, кабачки і помідори, при цьому їх вартість не перевищує минулорічні показники. Незважаючи на невисоку температуру, вирощені в теплицях редис і капуста з'явилися в продажу приблизно на 10 днів раніше, ніж у 2018 році, а ціни на асортимент ранніх овочів знизились до рівня минулого року. Крім того, підсумки першого кварталу 2019 року свідчать про збільшення імпорту ранніх овочів в середньому на 25%.

Овочі

Голова аналітичного департаменту оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» Тетяна Гетьман зазначила: «Ціни на ранні овочі знижуються завдяки зростаючій конкуренції між вітчизняними виробниками та імпортерами. Наприклад, ринок редиски вже майже повністю зайняли вітчизняні виробники, дуже швидко українські фермери збільшують присутність на ринку ранньої капусти і огірка. Відповідно, саме з цих позицій сьогодні ціни знижуються досить швидко. У сегменті помідорів і кабачків поки що частина імпорту є найбільшою, тому і ціни тут знижуються досить повільно».

Аналітики стверджують, що лідером зі зниження ціни в сегменті вітчизняної продукції в цьому сезоні є редис. Станом на середину квітня поточного року його вартість на 30% нижче, ніж рік тому. Ціни на огірки в цьому році впали на 25%, а рання капуста подешевшала на 20%. А ось український тепличний томат і кабачок поки що перевищують торішні ціни - на 11% і 25% відповідно.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Овочі

Варто відзначити, що овочі борщового набору стали безумовним лідером подорожчання в минулому році і їм пророкували подальше зростання цін нинішньої весни, однак у березні ряд овочів навіть подешевшав.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що відомий дієтолог дала цінні поради щодо того, чи можна їсти після шести годин вечора.

Як повідомляв портал "Знай.uа": державна служба статистики привела нові дані щодо подорожчання головних продуктів з лютого по березень 2019 року.

Також "Знай.uа" писав, що ми підготували оригінальні рецепти страв, які стануть ідеальним доповненням до святкового столу на Великдень.