День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні

Червоний Хрест – це найстаріша організація, яка уособлює милосердя, гуманізм, підтримку і допомогу. У 1992 році президент України підписав відповідний Указ, що Товариство Червоного Хреста України визнали єдиним Національним Товариством Червоного Хреста, яке уповноважене надавати підтримку влади саме в гуманітарній сфері.

Чому день відзначають саме 18 квітня? Тому що ця дата вважається початком діяльності Червоного Хреста, так як з 15 по 18 квітня 1918 року відбувся перший З'їзд Товариства Червоного Хреста України.

Кожен рік працівники цього Товариства обслуговують більше 350 тис. одиноких престарілих, майже 23 тис. інвалідів праці та війни, більше 25 тис. учасників ВВВ та більше 8 тис. інвалідів з дитинства. Серед головних принципів – гуманність, нейтральність, добровільність, незалежність, універсальність і єдність.

Міжнародний день пам'яток та історичних місць

У цього дня є девіз: «Збережемо нашу історичну батьківщину». День встановили в 1982 році Асамблея Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць, який був створений при ЮНЕСКО. Також день називали Днем світової спадщини. Почали його відзначати в 1984 році. Свято створене, щоб привернути увагу до захисту і збереження всесвітньої культурної спадщини, дати можливість більше дізнатися про нього і про те, скільки зусиль було докладено, щоб захистити і зберегти історичні місця і пам'ятники.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Великий четвер у західних християн

День також називається Страсним четвергом чи Чистим четвергом. В цей день згадують Таємну Вечерю і встановлення Христом таїнства Євхаристії, тобто Святого Причастя.

Православні свята:

  • Мучеників Агафопода, диякона, Феодула, читця, та іже з ними.
  • Перенесення мощів святителя Іова, патріарха Московського і всієї Русі
  • Триває Великий піст.

Федул Вітрогон

Народне свято отримало назву у пам'ять про мучеників — диякона Агафоподе, читця Феодула і іже з ними, які віддали життя за віру в 303 році. Назва Вітрогон пішла від того, що якраз починали дути теплі весняні вітри. Щоб не було переполохів, а будинок був захищений від нечисті, люди заговорювали вікна і відкривали їх. Але також намагалися провітрити хату після довгої зими.

Народні прикмети на 18 квітня

Іменини в цей день

Олексій, Георгій, Михайло, Микола, Іван, Семен, Феодул

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.