Для громадян третіх країн зміняться правила відвідування Шенгенської зони.

Про це повідомляє "Mignews".

Європейський парламент прийняв пропозиції Єврокомісії про введення нових правил видачі віз для короткострокового перебування громадян третіх країн до Шенгенської зони. Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Європа

Нововведення передбачають збільшення терміну подачі на відкриті візи з трьох до шести місяців перед поїздкою. Також повідомляється, що послуга стане доступною онлайн, документи можна подати в електронному вигляді.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

А за дітей віком 6 до 18 років не стягуватимуть візові збори.

Крім того, зміниться граничний термін дії багаторазової шенгенської візи. Таку візу відкриють максимум на п'ять років без продовження терміну дії.

В той же час Європарламент збільшив розмір візового збору. Якщо раніше для осіб третіх країн він становив 60 євро, то тепер варітсть збільшується на 20 євро і становить -80.

Нова візова політика, на думку представників Європарламенту, має на меті залучити ще більше туристів. Загалом туристичний бізнес забезпечує країнам ЄС 10% загального ВВП.

віза

За даними Єврокомісії, протягом 2017 року було видано понад 14 млн шенгенських віз.

До слова, на сьогодні громадяни понад сотні країн мають оформляти візу перед короткостроковими поїздками в 26 країн ЄС, що входять в Шенгенську зону.

паспорт

Для українців ці правила більше не діють, між ЄС та нашою країною діє безвізовий режим. Єдиним винятком залишаються країни Великобританія та Ірланлія, куди візу оформляти необхідно.

Нагадаємо, у Порошенка поставили ультиматум українцям: скасований безвіз або відкрита Європа.

Як повідомляв портал Знай.ua, народні депутати пропонують створити міністерство у справах трудових мігрантів.

Також Знай.ua писав про те, що українець намагався заплутати митників, щоб нелегально потрапити до Європи.