Національний банк України (НБУ) опублікував офіцинального курс валют по відношенню до гривні на понеділок, 22 квітня. По даних Нацбанку, гривня зросла по відношенню до американської валюти, і тепер становить 26,85 грн/долар. Про передає прес-служба регулятора.

Національний банк України
Національний банк України

Курс долара Нацбанку на 22 квітня

Офіційні курси валют встановлено на такому рівні:

- 100 доларів США – 2685.3970 гривень;

- 100 євро – 3021.0716 гривень;

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Варто відзначити, що курс долара на 19 квітня становить 2683.7655 гривень за 100 доларів, а курс євро - 3019.2362 за 100 євро.

Раніше повідомлялося, що постанова Окружного адміністративного суду м. Києва про визнання незаконною націоналізації Приватбанку нічим не загрожує поточній діяльності держструктури.

Про це говорить не тільки Приватбанк і НБУ, але і експерти.

ПриватБанк
ПриватБанк

Влада вже готується подати апеляцію і, судячи з усього, що вона налаштована рішуче.

"Спочатку справа повинна потрапити в Шостий апеляційний адміністративний суд. Думаю, там воно буде розглядатися 2-3 місяці. А за ними вже йде остання інстанція — Верховний суд, де розгляд справи може пройти за пару місяців, якщо Нацбанк не буде затягувати справу", — говорить адвокат.

Поки справа Приватбанку знаходиться в суді, клієнтам не варто переживати.

ПриватБанк
ПриватБанк

"Нічого з рахунками людей і бізнесом не трапиться. Думаю, активні операції банк теж звертати не буде. Все залишиться як і раніше, тим більше що Мінфін поставив чіткі вимоги щодо заробляння прибутку", — підкреслює експерт.

Нагадаємо, у I кварталі 2019 року українські підприємці поліпшили свої прогнози щодо темпів зростання економіки протягом наступних 12 місяців, про що вони розповіли під час опитування Національним банком.

Раніше Знай.uа повідомляв, згідно з інформацією Нацбанку України у першому кварталі 2019 року в Україні вже закрилося 60 банківських відділень.

Також Знай.uа писав, українська валюта продовжує неминуче падіння напередодні другого туру виборів президента.