Українців попередили, яка мінімальна сума заборгованості поставить хрест на субсидіях.

Як повідомили у Мінсоцполітики, українці, які мають борги по оплаті за компослуги та прострочилиїх більше, ніж на місяць, на жаль, можуть позбутися пільг від держави. А загальна сума боргу не повинна перевищувати 340 грн.

У профільному відомстві повідомили, що за останній опалювальний період 75% субсидіантів, які отримували гроші на руки, сплатили рахунки за комунальні послуги вчасно.

тарифи

Однак чверть громадян, що отримують субсидії, накопичили борги і тепер цілком ймовірно, що субсидії вони втратять.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

За даними, отриманими на поточний момент, у середньому близько 75 % одержувачів субсидії у готівковій формі сплатили вчасно комуналку. Це є позитивним результатом, враховуючи, що мова йде про перший досвід монетизації субсидій в історії України", - говорять у прес-службі Мінсоцполітики.

Чиновники наголошують, що громадяни, які отримали на руки гроші, але вчасно не сплатили житлово-комунальні послуги, ризикують залишитися без субсидії, поки не сплатять борг. Якщо одержувач має заборгованість понад одного місяця на суму від 340 грн (20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), субсидія на наступний період не призначається до вирішення питання з цим боргом.

За інформацією Мінсоцполітики, після того, як громадянин погасить заборгованість або укладе договір про її реструктуризацію, субсидія буде перепризначена. Однак надалі субсидія призначатиметься лише у безготівковій формі.

"Важливо, щоб у одержувача не було заборгованості за житлово-комунальні послуги станом на травень 2019 року, коли буде відбуватися перепризначення субсидій на наступний рік", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, стало відомо, чому 13% субсидіантів не змогли отримати пільги. Громадяни, яким нарахували субсидії "живими грошима" так і не забрали їх та не скористалися.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям по-новому виплачуватимуть виплачувати пенсії: "покращення" вже скоро.

Також Знай.ua писав про те, що українцям показали, які пенсії отримують громадяни в різних обласятх. Де виплати найбільші, а де люди ледь виживають.